Внимание: Роми масово мамят пенсионери

https://crimes.bg/vodeshha-tema/vnimanie-romi-masovo-mamyat-pensioneri/27401 Crimes.bg
Внимание: Роми масово мамят пенсионери

С наближаването на зимата все повече се регистрират измами с продажба на дърва за огрев. Информацията бе потвърдена от Регионалната дирекция на горите в Кюстендил.


Оттам взимат мерки, като са изпратили уведомителни писма до всички 9 общини в областта, в което сигнализират за потенциални злоупотреби с нерегламентирана търговия между незаконни продавачи на дърва и потенциалните им клиенти. Става въпрос основно за хора от ромски произход, на които това им е поминъкът.


Някои от общините от своя страна качиха информацията в уебсайтовете си.


Много често продавачите се представяли, че са от името на кмета, когато влизали в контакт с потенциалните си клиенти. Основно тези предложения са насочени към възрастните хора.


Измамата най-често се състояла в това, че не се получава реално платеното количество, а много по-малко. Това на свой ред оскъпява значително отоплението, като в някои от засечените случаи било почти двойно по-малко от уговореното.


В други случаи се опитват да изнудват пенсионерите, като директно разтоварвали дървата пред домовете им без да са поръчвани и иска да им бъдат заплатени. В противен случай жертвата трябвало да ги натовари обратно в камиона.


От РДГ и общините съветват хората, станали жертва на някоя от измамите да сигнализират веднага на 112.


Източник: lupa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.