Ваньо Алексиев остана без пари?

https://crimes.bg/vodeshha-tema/vanyo-aleksiev-ostana-bez-pari/27579 Crimes.bg
Ваньо Алексиев остана без пари?

Мнозина се запитаха защо транспортният бос Ваньо Алексиев, който се прочу с покупката на най-скъпия автомобил „Бугати Широн“, за който брои 4 милиона евро, обяви изненадващо помпозното си имение в полите на Витоша за продажба. Имотът е разположен в столичния квартал „Бистрица“.


От няколко седмици насам брокери на престижни имоти в София се опитат да прилъжат подбрани клиенти с двореца на ексцентричния милионер. Обявата за продажбата му е конфиденциална, за да бъдат избегнати евентуални спекулации, които биха накърнили репутацията му.


Както е известно, Алексиев е собственик на транспортната фирма „Биомет“. Цената, която иска за луксозния си имот, е 10 милиона евро, без ДДС.

Двуетажният имот е с размерите на прогимназия и се продава с впечатляващ двор от цели 12 декара. Разбира се разполага със задължителния огромен външен басейн с подгряващи тръби под пода, даващ възможност на собственика да се къпе дори и при минусови температури навън.


Впечатляващата сграда е решена изцяло в мрамор и стъкло. Разгърнатата й застроена площ е от 850 кв. м. Имението е обзаведено с поръчкови бели кожени мебели, внос от Франция и Италия, а от високите тавани в къщата висят 6 огромни кристални полилея, чиято обща стойност почти 1 млн. лв.


Вероятно си спомняте, че Алексиев и съпругата му Цвети се нанесоха в луксозния имот с гледка към цяла София наскоро – преди близо 2 години. Това е и една от причините, поради които всички са озадачени от продажбата му.

Близки до транспортния бос издават, че планира да живее в нова къща в столичния квартал „Драгалевци“, която към момента все още се строи.


Малцина са тези, които допускат, че е опрял до продажбата на имота поради безпаричие. Според брокерите месечните разходи по поддръжката на имота възлизат на стойност около 30 хиляди лева като в тази сметка не влизат заплатите на охранителите, които също не са малка сума.


От близкото му обкръжение издават, че основната причина, поради която търси нов собственик на имението, са огромните задръствания, образуващи се в района на Панчарево и Бистрица. Ежедневните пътувания до центъра на столицата отнемат на транспортния бос и съпругата му по над 1 час.


Неофициално мълвата носи, че охранителите на 59-годишния мултимилионер имат възражения относно сигурността му, докато е в имението.

Заради огромните стъклени стени и пищната светлина в къщата, идваща от полилеите и многобройните осветителни тела, живеещите в имота се превръщат в истинска мишена, тъй като могат да бъдат видени от километър дори и с невъоръжено око, особено нощем.


Имотен брокер коментира, че разположението на къщата дава възможност на жителите на Бистрица да наблюдават Ваньо Алексиев директно от пътя. Образно казано, имотът е „мечтата на снайпериста“ – има видимост отдалеч и съществуват няколко необезопасени точки, откъдето може да стане белята.

Резиденцията действително е впечатляваща, но не е мислено за сигурността на стопанина, когато е взето решението стените да са изцяло стъклени.


Въпреки активното предлагане на имението на заможни клиенти срещу 10 милиона евро, до момента никой не е проявил интерес към ексклузивния имот.

Брокер на недвижими имоти отбелязва, че подобен дворец може да се продава в продължение на години, още повече като се има предвид внушителната цена, както и фактът, че собственикът не е склонен да я намали.

Къщата се предлага за продан на посолства и международни компании, а не на физически лица.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.