Ужас! Застигна ни цунами от глад, а най-лошото тепърва предстои

https://crimes.bg/vodeshha-tema/uzhas-zastigna-ni-cunami-ot-glad-a-nay-loshoto-teparva-predstoi/27146 Crimes.bg
Ужас! Застигна ни цунами от глад, а най-лошото тепърва предстои

Всеизвестен е фактът, че в световен мащаб хората изпитват на гърба си инфлация, чиито нива са невиждани от десетилетия насам. Цените на стоките от първа необходимост, като храна, транспорт, отопление, горива и настаняване нараснаха зашеметяващо.


И макар да има вероятност пикът да инфлацията да е преминат, то съществува сериозен риск ефектите от нея да се влошат. Вероятно отговорът на въпроса „Как стигнахме дотук?“ е ясен на всички – казано накратко – пандемия и война.


С настъпването на зимата натискът върху разходите за живот ще се засили в северното полукълбо заради нарастващите сметки за ток и гориво. Това принуди работниците да предприемат стачни действия в сектори от здравеопазване до авиация. Всички те настояват заплащането да е в крак с инфлацията.


В политиката на богатите нации загрижеността за разходите за живот доминира като в някои случаи дори отхвърля останалите приоритети.

Инфлацията остава основен фокус, макар последните спадове на бензина да намалиха част от натиска в САЩ.


Еманюел Макрон и Олаф Шолц например увеличават бюджетите, с цел пренасочване на милиарди евро в различни програми за подкрепа.

При положение, че дори напреднали страни срещат сериозни затруднения, то какво остава за бедните държави, където нарастващите цени действат направо убийствено на хората. Гладна смърт дебне над 70 млн. души в световен мащаб

Източник: blitz.bg


[caption id="attachment_70771" align="alignnone" width="768"] The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms[/caption]

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.