Ужас: Спор между лекари и полицаи къде е починал арестантът – в линейката или в РПУ-то…

https://crimes.bg/vodeshha-tema/uzhas-spor-mezhdu-lekari-i-policai-kade-e-pochinal-arestantat-v-lineykata-ili-v-rpu-to/27904 Crimes.bg
Ужас: Спор между лекари и полицаи къде е починал арестантът – в линейката или в РПУ-то…

Изключително фрапиращ случай от Стара Загора проверява прокуратурата. Те извършват разследване за евентуално полицейско насилие над задържан човек.


До момента е установено, че полицаи от 1-во районно в Стара Загора арестуват мъж на кръстовището на бул. Александър Батенберг и бул. Цари Симеон Велики. Той е бил пътник в колата, като тя е спряна от полицията. Свидетели , желаещи да останат анонимни твърдят, че полицаите още при задържането му упражнили безпричинно физическо насилие.


Задържаният е отведен до районното, къде малко по-късно е настъпила смъртта му.


Полицаите съобщили на близките му за смъртта късно вечерта, като подчертали, че е починал в линейката на път за болницата. Дежурният лекар и шофьорът на медицинския автомобил обаче излагат съвсем различна версия, те твърдят, че човекът е качен от РПУ-ти в линейката мъртъв.


Роднините и приятелите на починалия казват, че всички са видели на погребението, че е бил смазан от бой, а лицето му направо е било обезобразено. Те изпратили питане до областната дирекция на полицията, в което искат информация в кое районно е бил отведен и каква е причината за неговата смърт.


Единственият отговор, който са получили е, че се води разследване и проверка, която не могат да коментират.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.