Убиецът на Ферарио Спасов – Начо Пантелеев, въртял и ало-измами

Това далеч не е единственият му пътен инцидент

https://crimes.bg/vodeshha-tema/ubiecat-na-ferario-spasov-nacho-panteleev-vartyal-i-alo-izmami/121262 Crimes.bg
Убиецът на Ферарио Спасов – Начо Пантелеев, въртял и ало-измами

Това далеч не е единственият му пътен инцидент

24-годишният циганин Начо Пантелеев, предизвикал катастрофата, в която изгуби живота си футболният треньор Ферарио Спасов, ръководи бригада от 15 изкусни джебчийки, вършеещи из Лондон за ромския клан Манджиите от Лясковец, разкриват неофициално полицаи от Велико Търново.

 

През отминалия уикенд, мургавият джигит от Лясковец помете със скорост от над 150 км/ч автомобила, шофиран от Ферарио Спасов в района на село Шерметиево, но още в деня след предизвиканата от безразсъдното му шофиране смъртоносна катастрофа, той бе пуснат на свобода с най-леката мярка „подписка“ от търновския окръжен прокурор Йордан Кожухаров.

 

След надигналия се справедлив гняв срещу обвинителя Кожурахов и пътния убиец Начо Пантелеев изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов разпореди делото за смъртта на Ферарио Спасов да бъде иззето от прокуратурата във Велико Търново и изпратено за разследване в Ловеч. Сарафов нареди и извършването на пълна проверка на работата на Йордан Кожухаров, за когото има съмнения, че от години обслужва интересите на ромския клан Манджиите.

 

Според мълвата, която обхожда Лясковец, прокурорът прибрал 10 000 лв., за да пусне Начо на свобода. Убиецът на Ферарио Спасов пък имал намерение веднага да забегне за Великобритания, но в крайна сметка беше задържан от полицията, а шофьорската му книжка, международният паспорт и личната му карта бяха прибрани, за да не офейка от страната.

 

Начо Пантелеев е обвиняем за извършване на престъпление по чл. 343 от Наказателния кодекс причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство. Близките на Ферарио Спасов обаче настояват, че 24-годишният джигит трябва да бъде съден за умишлено убийство на пътя, тъй като шофирал със скорост от около 150 км/ч въпреки мократа настилка. Дни след катастрофата, предизвикана от Начо Пантелеев, пък стана ясно, че преди няколко месеца той е катастрофирал с висока скорост в Лясковец, помитайки пътен знак до пощата и по чудо не убил хора. В града фамилията на Манджиите е до болка позната – болшинството не работят нищо, но за сметка на това имат висок стандарт на живот. Живеят в големи луксозни къщи и карат скъпи автомобили.

 

По ирония на съдбата бащата на Начо – Върбан, е загинал в автомобилна катастрофа през 2005 г., блъскайки се с висока скорост на планински път край Арбанаси. Той е погребан в мраморна гробница с размери 3 на 3 метра, като на надгробната му плоча е изобразена и любимата му лимузина „Ауди“.

 

„Искахме да вкараме в гроба и аудито но колата беше много голяма. Това си е наша традиция – като си отиде някой, слагаме в гроба му някои от вещите, които е ползвал приживе“, разказа пред медиите дядото на убиеца на Ферарио Спасов, който също се казва Начо.

 

Ромският клан Манджиите от Лясковец, към който принадлежи и 24-годишният Начо Пантелеев, наброява над 200 души, като поне половината от тях живеят в Англия и Германия. В зората на демокрацията Манджиите се занимавали с производство на фалшив алкохол и продавали меласа на „Винпром“ – Търговище, впоследствие зарязали този бизнес и се прехвърлили към други престъпни занимания. Твърди се, че Манджиите от Лясковец са виртуози в телефонните измами и са били част от разбитата през пролетта на 2019 г. банда за ало-измами на ромския барон Борислав Димитров – Бобито.

Според запознати,  Начо Пантелеев също е бил част от групата за телефонни измами, като в някои случаи се е представял за инспектор Стоян Кръстев от СДВР.

 

„Начо Пантелеев и двама от братовчедите му работеха съвместно с групата на Бобито от Горна Оряховица. След няколко крупни удара в периода 2017-2019 г. обаче ромските ало-измамници бяха погнати от МВР и прокуратурата и Бобито и свитата му се изнесоха в Румъния. Начо и братовчедите му от клана Манджиите се отдръпнаха от схемата, тъй като бяха предупредени от прокуратурата във Велико Търново, че се готви мащабна операция срещу телефонните измамници. Начо се покри във Великобритания, където беше назначен за отговорник на джебчийките от родата си. Шефът на клана Манджиите е дядото на Начо“, разкрива запознат с престъпните дела на ромската фамилия от Лясковец.

 

Смята се, че под ръководството на Начо, а и на други барони от конкурентни ромски кланове, българските джебчийки в Лондон до такава степен се разпасали, че принудили полицията в английската столица да постави десетки сигнално жълти предупредителни табели на български език на различни оживени места в Лондон в опит да озапти родните крадли.

Миналото лято табели с надпис „Полицията предупреждава: Джебчии, внимавайте! Активно ви следим, взети сте на прицел“ се появиха в столицата на Великобритания.

 

Твърди се, че джебчийките под контрола на Начо не са дрипави и мърляви, а облечени в маркови дрехи и дегизирани със скъпи слънчеви очила и модерни шапки. Най-чевръстите от тях пребъркват чанти на „Оксфорд стрийт“ и „Кингс роуд“, известни като най-скъпите улици в Лондон. Разправят, че изкусните джебчийки, вършеещи в този район, изкарват по 50 000 паунда месечно (6. а. - около 130 000 лв.) от съдържанието на дамските портмонета.

 

Любимите магазини за действие в Лондон са „Хародс“, „Селфриджис“ или чейндж бюрата, но също и магазини от веригите „Гап“ и „Топшоп“. Работното време на крадлите е от 10 ч. сутринта с обедна почивка около 13 ч. и после подновяване на работа следобед, като пикът е между 16 и 19 ч.

 

„В повечето случаи жертви са туристи от Япония и Азия. Джебчийките се сливат с големи групи и действат за секунди. Крадлите се движат по три-четири накуп за да се прикриват. Някои използват и макетни ножчета за рязане, с които разпарят дамските чанти, но на най-добрите в занаята ножче не им е нужно. Те са обучавани още от деца да крадат незабелязано“, описва действията на джебчийките от клана Манджиите от Лясковец българин, живеещ в столицата на Великобритания.

 

Заради масовите набези на български джебчийки в Лондон още преди 2 години във Великобритания беше взето решение заловени крадли да бъдат депортирани в България, без право да се връщат повече на Острова. За последните 3 години над 50 българки са били осъдени на по 12 месеца затвор за джебчийство и са били върнати у нас с черни печати. Твърди се, че сред заловените са и няколко крадли от рода Манджиите, повечето от които. впоследствие заминали за Германия.

 

„Начо Пантелеев и други от фамилията Манджиите работят съвместно с ромския барон Баката във Великобритания. Под прикритието на транспортна фирма на Баката Манджиите всеки месец изпращат в Лондон различни бригади джебчийки, които се прибират скоропостижно след няколко удара. Манджиите са известни с това, че плащат по 10 000 лева на други цигански кланове, за да наемат от тях джебчийки с чисти досиета“, разкриват запознати с престъпните дела на Начо Пантелеев и родата му.

 

Заради богатството на фамилията от Лясковец малцина вярват, че убиецът на футболния треньор Ферарио Спасов ще лежи дълго в затвора, дори и да бъде ефективно осъден.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.