Телевизията на БСП удари фалит, но замазват истината с хитър ход

Ако не стане чудо, Корнелия ще трябва да си ходи

https://crimes.bg/vodeshha-tema/televiziyata-na-bsp-udari-falit-no-zamazvat-istinata-s-hitar-hod/109907 Crimes.bg
Телевизията на БСП удари фалит, но замазват истината с хитър ход

Ако не стане чудо, Корнелия ще трябва да си ходи

Твърденията на ръководството на БСП, че партийната им телевизия с гръмкото име Българска свободна телевизия (БСТВ), спира за кратко, тъй като пренасят техниката в нови студия, е само хвърляне на прах в очите на малкото им останали избиратели.

 

Подобно на партията майка, чиято собственост е, и червената кабеларка е тръгнала с уверени крачки към бунището на историята. Докато при БСП, ръководена вещо от Корнелия Нинова, краят се отлага за следващите или в краен случай за по-следващите избори, то с БСТВ нещата са въпрос буквално на дни, издават запознати.

 

Телевизията има няколко милиона лева дългове – не е платила данъци, сметки за ток, наем на помещения и консумативи. Въпрос на време е съдия-изпълнители да нахлуят в партийната централа на „Позитано“ 20 в търсене на парите.

Дали ще се стигне до публична продажба на инвентар на партията или някой от стотиците другари милионери социалисти ще се смили да покрие дълговете, предстои да разберем.

 

Макар червените постоянно да се бият в гърдите, че са единствената социална партия, бранеща интересите на трудовите хора, не са се посвенили да  оставят без заплати дори персонала на собствената си медия. Нещо повече – от „Позитано“ 20 са „забравили“ да внасят редовно дори осигуровките на щатните си пропагандатори, чиято основна задача е да хвалят непогрешимостта на Корнелия Нинова и яростно да защитават нареденото от Владимир Путин нападение над Украйна.

 

Членове на червеното ръководство издават, че съдбата на БСТВ е била ясна още при самото й създаване. Всяка електронна медия обичайно се издържа от реклами, но за да ги има, трябва някой да те гледа, иронизират противници на Нинова. За последната година телевизията е събрала едва 100-тина хиляди от реклами, голяма част от които са платени от БСП в предизборните кампании.

 

Единствено Нинова знае дали си е струвало да налива по 2-3 млн. лв. годишно в телевизия, която почти никой не гледа.

Нещата рязко се променили след започналия през 2021 г. маратон от предсрочни избори, а електоратът на БСП се топи като лански сняг. От най-голямата опозиционна партия, червените се превърнаха в маргинална формация, стискаща палци да премине 4%-вата бариера за влизане в парламента.

 

След изборния погром от 2 април, Нинова е поставена пред съдбовен избор относно харченето на държавната субсидия, равняваща се на 1.3 млн. лв. – телевизията, чиято създателка е, или разходите за партията. Повече от очевидно е, че е избрала второто.

 

Запознати издават, че техниката на телевизията отдавна е изнесена в централата на БСП, където уж ще са новите студиа, а „краткото“ спиране е само предлог. Те са убедени, че нещата ще се бавят до очертаващите се през лятото нови избори. Надеждата на кръга около Нинова е да стане чудо и БСП да си вдигне резултата, класирайки се отново във властта.

Червен опозиционер прогнозира, че ако това не се случи, Корнелия ще трябва да си ходи и спокойно може да обяви фалита на телевизията.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.