Стефан Янев осребри партията си

https://crimes.bg/vodeshha-tema/stefan-yanev-osrebri-partiyata-si/27504 Crimes.bg
Стефан Янев осребри партията си

Запознати издават, че от май месец насам партия „Български възход“ не е на Стефан Янев, а е притежание на олигарх.


Янев я отдал на концесия на олигарха, а той на свой ред налял огромна сума в изборите. Параметрите на договорката не са точно обозначени, но очакванията са, че олигархът ще подпомага възхода на Янев поне до местните избори.


Точно след тази сделка близките отношенията между Румен Радев и Стефан Янев били прекъснати на мига. Това е и причината, поради която се смята, че е изключително малък шанса Янев да получи третия мандат. Дори и да го получи обаче, едва ли ще успее да състави правителство, което да оцелее.


На отсрещната страна са кадрите на ГЕРБ, които припомнят, че новият собственик на партията на Янев, е много близък с тях. Поради тази причина се смята, че мандатът на Янев ще е параван за връщането на ГЕРБ във властта под формата на експертно правителство.


Въпросният олигарх налял наистина огромна сума за изборите. Те дори не са давани на ръка, а директно са превеждани като бонуси съм заплатите за септември в предприятията му. Подобно купуване на гласове остана извън акциите на Иван Демерджиев, които бяха съсредоточени основно върху маргинални общества и махали.


Служителите получили по 60 лв. бонус бързо се разприказвали за какво всъщност са им били преведени тези пари. Още повече, че на всеки един от тях е обяснено за кого трябва да гласуват. Освен това прави впечатление, че и самите сгради са облепени с плакатите на формацията на Стефан Янев.


Тази кампания разгадава мистерията как на 2 октомври „Български възход“ получи 115 872 гласа. Казано с други думи това прави 4.63%, което осигурява 12 депутати на Янев в Народното събрание. По всяка вероятност именно тези депутати ще изиграят ролята на патерица на ГЕРБ и ДПС.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.