След търканията с Корнелия Нинова, Явор Божанков се ориентира към…

https://crimes.bg/vodeshha-tema/sled-tarkaniyata-s-korneliya-ninova-yavor-bozhankov-se-orientira-kam/27333 Crimes.bg
След търканията с Корнелия Нинова, Явор Божанков се ориентира към…

Ударно лансираната нова звезда на БСП от лидера на партията Корнелия Нинова – Явор Божанков, изглежда вече е разлюбен от нея.


Причината за това е, че ще преминава в редиците на „Продължаваме промяната“ или поне това носи мълвата в политическите среди.

Само за последната седмица е провел неколкократни срещи с Даниел Лорер и Настимир Ананиев от „Промяната“.


Припомняме, че единствено Божанков от редиците на БСП се обяви против връщането на хартиената бюлетина. Именно то го вкара в сериозно противоречие с червения лидер. Очевидно е усетил, че докато Корнелия Нинова е начело на партията столетница, едва ли ще се върви напред, Божанков прави опити да се присламчи към „Продължаваме промяната“.


В същото време стана ясно, че Корнелия Нинова възнамерява да се кандидатира за евродепутат на изборите през 2024 г. Очевидно смята, че този ход ще я спаси от вътрешнопартийните боричкания.


Ако успее да се докопа до благата служба в Брюксел, Нинова ще си гарантира солидно месечно възнаграждение в размер на 20 хиляди евро. Дотогава обаче, ще продължи да държи здраво юздите на БСП, напук на все по-настоятелните искания за оставката й. По стечение на обстоятелствата вторият й мандат като председател на БСП изтича точно след две години. Тъй като съгласно устава няма право на трети, е нормално да потърси ново кариерно развитие.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.