Славчо Христов е машина за пари: Любимецът на Иван Костов прави по 370 000 лв. на ден

https://crimes.bg/vodeshha-tema/slavcho-hristov-e-mashina-za-pari-lyubimecat-na-ivan-kostov-pravi-po-370-000-lv-na-den-3/114988 Crimes.bg
Славчо Христов е машина за пари: Любимецът на Иван Костов прави по 370 000 лв. на ден

Любимецът на Иван Костов Славчо Христов продава едни от най-скъпите стаи на морето, установи репортерска проверка на „Филтър“. В луксозния хотел „Адмирал“, който е разположен на първа линия в елитния ни курорт Златни пясъци, стаята за нощувка се продава за 1000 лева на вечер.

Това прави средно по 600 лева на легло, защото хотелът разполага с 618 легла, разположени в единични, двойни стаи и апартаменти. Простата аритметика сочи, че на вечер приходите би трябвало да надхвърлят 370 хиляди лева, а собствениците да правят милион за има – няма три дена.

Това му се казва социализъм в действие. Иван Костов и Славчо Христов са го изградили отдавна с приватизацията на комплекса, коментира пред репортерите бивш служител от туристическия бранш, който помага на оскъдната си пенсия, предлагайки допълнителни услуги за туристи.

Всъщност всичко наистина тръгва от приватизацията на Златни пясъци. С тази сделка е свързано името на бившия ресторантьор Славчо Христов, който отдавна е ортак на Иван Костов. Впрочем срещата им е на твърде прозаично място – в ресторанта на Христов, който дори не подозира как идеята да предлага и вегетарианско меню ще промени живота му на 180 градуса и ще го направи приказно богат.

Въпросният ресторант се намира на столичната улица „Черковна“ 87 и е бивш стол. В далечната вече 1995 година лидерът на опозиционния СДС Иван Костов минава през ресторанта, хапва и това е достатъчно, за да се влюби в заведението. Както се казва, любовта на мнозина мъже минава през стомашно-чревния тракт.

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.