Щабът се ядоса: Спазвате мерките или затваряме!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/shtabat-se-yadosa-spazvate-merkite-ili-zatvaryame/39951 Crimes.bg
Щабът се ядоса: Спазвате мерките или затваряме!

Щабът се ядоса, скоро мерките могат да станат страшни!

 

„Намираме се в сложна и критична ситуация. Или ще спазваме мерките такива, каквито са, или ще преминем към много по-строги мерки“. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинга днес.

 

Всички области у нас вече са в червения сектор по отношения на разпространението на зараздата. Голям натиск върху системата има в Благоевград, Бургас, Варна, Габрово, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Търговище и Шумен. Това обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов.

 

"Ние сме във война и към тази война трябва да спасим колкото се може повече хора с мерките, които са възможни. Крайно време е всички да осъзнаят, че тези мерки са наложителни и са важни. И да се спре с твърденията, че вирус няма и това е конспирация. Абсурдно е подобно мислене“, категоричен е Костадин Ангелов.

 

Той не скри разочарованието си от факта, че заповедите му не се изпълняват в пълен обем – дори в здравните заведения.

 

"Там, където установя, че заповедите не са спазвани, ще има персонални промени", каза министърът.

 

По думите му, към момента здравната система все още се справя, но ако неспазването на мерките продължи България ще загуби своите медици.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.