Шокиращо: Журналисти издадоха случайно позициите на украинската армия в Бахмут, последва…

https://crimes.bg/vodeshha-tema/shokirashto-zhurnalisti-izdadoha-sluchayno-poziciite-na-ukrainskata-armiya-v-bahmut-posledva/27149 Crimes.bg
Шокиращо: Журналисти издадоха случайно позициите на украинската армия в Бахмут, последва…

Журналисти от Франция се намирали в района на Бахмут, където заснели репортаж за случващото се там. По-късно той е излъчен по телевизията, което спомага руските въоръжени сили да локализират вражеските и да изстрелят ракети по тях.


Прецизните удари са нанесени на следващия ден от излъчването на видеорепортажа.


Малко след това става ясно, че журналистите и техният подробен материал от фронтовата линия са издали и насочили ударите, като след по-малко от 24 часа е последвало тотално унищожение. Има загинали и ранени, но към момента все още не се знае точният им брой.


Смята се, че позициите на войниците са били относително безопасни до скоро и те не са се чувствали застрашени там.


Също така напоследък са се увеличили драстично въздушните удари.


Все още няма коментар и от френската телевизия по случая.


Анализатори смятат, че прекалено отворената политика на украинските въоръжени сили и медийното им отразяване са опасни и е възможно да струват множество човешки животи и в бъдеще. Тази политика от своя страна е вследствие на партньорството на Украйна със страните от Европа и търсенето на подкрепа от тях.


Случаят предизвика недоволство в редиците на украинската армия.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.