СЕНЗАЦИЯ! Ето го гаджето на Ваня Григорова (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

https://crimes.bg/vodeshha-tema/senzaciya-eto-go-gadzheto-na-vanya-grigorova-unikalni-snimki-3/119923 Crimes.bg
СЕНЗАЦИЯ! Ето го гаджето на Ваня Григорова (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Потенциалният бъдещ кмет на София Ваня Григорова никога не е крила произхода си на бедно момиче от квартал „Христо Ботев“ . Това е една от столичните махали с 99,00 процента ромско население, който е минавал на път за летището, знае за какво гето става въпрос. И сега родителите й живеят в квартала, а Ванчето е местната гордост.

Интересен е и мъжът в живота на бъдещата кметица – това е журналистът Калин Първанов, добре известен от близкото и далечно минало като редактор в различни печатни и електронни издания. Той е софиянец по рождение. Учил е в 32-о СОУ. Първанов влиза в журналистиката през 1996 г. През последните години е бил заместник-главен редактор на спрялото списание „Тема“ и редактор в списание „А-specto“. Завършил е психология в Софийския университет, специализирал е политически мениджмънт. Калин Първанов е познат в колегията с левите си убеждения. Това може да се потвърди като се прочетат многобройните му статии и коментари в леви сайтове.

За Калин Първанов се знае, че има син от предишен брак, силно запален е по риболова и е фен на ЦСКА, има много приятели и познати от политическите кръгове. Отношението му към сегашното ръководство на БСП е критично.  Калин Първанов преди броени дни призна в свой почти предизборен пост във Фейсбук, илюстрирана със снимка на Ваня: „“Аз направих своя избор преди няколко години, на 29 октомври го направете и вие!“

45-годишната Дева завършва Търговската гимназия в столицата. Годините са гладни, а баща й е съкратен като шофьор в държавното предприятие „Софстрой“. Григорова с гордост разказва, че е принудена да се хване като чистачка в училище.

Любопитното е, че става въпрос за 118-о в „Младост 1“, където гласува съперникът й на балотажа – ДС наследникът, назначен за милионер Васил Терзиев, предаде „Марица”.

След това Ваня става хостеса в прочута верига за бързо хранене. Била е изследовател в агенция за онлайн проучвания, пазарен експерт в телеком и администратор в неправителствена организация – „Отворено общество“. От 2015 г. е икономически съветник на президента на КТ „Подкрепа“. Завършила е УНСС, става докторант в същия университет в катедра „Човешки ресурси и социална защита“.

Едно от местата, на които работи обявява фалит. Служителите не могат да си получат обезщетенията. Тя пламенно се заема с това, да защити както своите права, така и на хора, изпаднали в същата ситуация. Така е забелязана покрай идеите си.

Една от победите, които цитира от този период – НОИ я обвинява, че е взимала неправомерно пари за безработица и иска да върне парите. По това време тя е изтеглила кредит от 5000 лв., който изплаща пет години.. Хваща се за 130 лв. и като преброител. И накрая идват от НОИ и я карат да връща пари, защото е „работила“. Ваня печели делото.

От млада е активистка в младежките организации на БСП. И оттогава има проблеми с ръководствата на партията. На едно заседание скача на самия лидер Сергей Станишев. Интересното е, че и сега не се понася с Корнелия Нинова.

Председател е на сдружение „Солидарна България“. Национален координатор за България на Европейската гражданска инициатива срещу трансатлантическите търговски споразумения – TTIP и CETA, които подчиняват хората и държавите на корпоративните интереси. Участник в протестите срещу добива на шистов газ в България, бетонирането на Черноморието и посегателствата срещу природен парк „Пирин“, както и срещу навлизането на ГМО в българското земеделие.

Активен защитник на хората с увреждания в Националния съвет за хората с увреждания и в Националния съвет за тристранно сътрудничество, борец срещу т.нар. „реформа на медицинската експертиза“, която лиши десетки хиляди хора от подпомагане или намали размера му.

Eдно от лицата на националната гражданската инициатива „Да спрем машината за неравенство!“, която събра над 30 хил. подписа за данъчни реформи – въвеждане на необлагаем минимум върху първите спечелени от всеки работещ 560 лева и въвеждане на намалени ставки на ДДС за храни, стоки от първа необходимост, лекарства, учебници, книги.

От две години Ваня Григорова живее на семейни начала с журналиста Калин Първанов, известен с левичарските си разбирания и също прочут критик на Корнелия Нинова. Той е бивш редактор на списание „Тема“, запален риболовец и фен на ЦСКА-София. Ваня има дъщеря от предишен брак – Габриела, която учи в Италия за сметка на държавата заради висок успех.

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.