Селският бек Динко Вълев цакал рушвети в “Автомобилна администрация”. Кара краден бял Майбах и Ролс Ройс за 700 бона

Тежките камиони  на ямболския сводник, които направиха меле на магистрала “Тракия”, били незаконни. Движели се с фалшиви документи

https://crimes.bg/vodeshha-tema/selskiyat-bek-dinko-valev-cakal-rushveti-v-avtomobilna-administraciya-kara-kraden-byal-maybah-i-rols-roys-za-700-bona-3/113921 Crimes.bg
Селският бек Динко Вълев цакал рушвети в “Автомобилна администрация”. Кара краден бял Майбах и Ролс Ройс за 700 бона

Тежките камиони  на ямболския сводник, които направиха меле на магистрала “Тракия”, били незаконни. Движели се с фалшиви документи

“Ловецът на мигранти” - сутеньорът Динко Вълев от Ямбол е цакал яки подкупи на чиновници от “Автомобилна администрация”, а камионите му, направили зверското меле на магистрала “Тракия”, се движели незаконно – без годишен технически преглед, напълно потрошени и претоварени със скрап до козирката.

 

Припомняме, че на 26 юли, сряда, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" започна пълна проверка на фирма "Бозав" ЕООД, чийто едноличен собственик е ямболският “бизнесмен” Динко Вълев, след като негов камион вчера предизвика тежка катастрофа на магистрала "Тракия".

Заради спукана предна гума натовареният със скрап ТИР скъса мантинелите, блъсна 3 коли в платното за насрещно движение и се преобърна. При инцидента пострадаха четирима души, а магистралата остана затворена в продължение на над 14 часа.

 

Вместо да закупи нови и изправни тежкотоварни машини, селският бек предпочитал да бута мангизи под масата на дребни служители и така да си върти далаверите.

 

Със спестените пари гъзарът си обзавел завиден личен автопарк. Той е горд собственик на бял Майбах, който купил тънко от автоджамбази, т.к лимузината била крадена. В гаража му се кипри и Ролс Ройс с мощност 632 к.с., струващ баснословните 700 бона, както и черен Брабус на същата стойност.

 

За мушенгиите на Динко издадоха служители на Пътното, които след дъжд качулка тръгнаха да правят проверка на инцидента по заповед на транспортния министър.

 

Подозренията за рушветчийство бяха потвърдени и от пътния експерт Борис Марков. Ето какво написа той във фейсбук часове след катастрофата:

 

“В момента, товарът на обърнатия камион на магистрала Тракия, се извозва на части, за да не може да се претегли.  Не сме държава. Всичко е корупция. Както се вижда на снимките, камионът е бил доста добре натоварен със скрап.  Бих искал да погледна данните от кантарите дали случайно не е бил претоварен и това да е причината за катастрофата, но за съжаление знаем, че нашите кантари не работят. Ако подобно нещо се случи в друга държава на ЕС, държавният служител, който не е пуснал кантарите, не само ще бъде уволнен, а ще бъде съден. Не знам какво трябва да се случи, да бъде сниман как взима подкуп за бездействието си ли?! Защото вие друго обяснение имате ли защо държавата не ги въвежда в експлоатация?”.

 

Динко Вълев е поредният гангстер, който остава недосегаем от правосъдието. През 2020 г. прокуратурата се зае да нищи делата му въз основа на медийни публикации, а преди пет години “ловецът на бежанци” беше задържан за побой и отвличане, след което беше освободен.

Районна прокуратура - Ямбол тогава се самосезира и разпореди проверка по журналистически материали (от 25.07.2020 г.), съдържащи твърдения за множество престъпления извършени от него.

 

Според статията от сводничество Динко декларирал приходи между 150 - 200 хил. лв. месечно. Най-новото му занимание било грабежи на камиони.

 

Фирмата му "Бозав" ЕООД от 2017 г. се водела на загуба - нито 1 лв. печалба, но на базите му имало желязо за 4 млн. лв. Не плащал и данъци на държавата. Извършвал и палежи. Имал сериозни връзки в полицията в Ямбол, където всички производства срещу него са прекратени. 

 

Поредното му тежко престъпление буквално нажежи интернет форумите. “И този примат Динко е с протекции и чадъри като Семерджиев. Камионът е без годишен технически преглед и е бил претоварен. Вонята в тази държава е повсеместна”, пише гневен гражданин.

 

Дали след поредната си гавра с правосъдието Динко от Ямбол ще се измъкне сух, предстои да видим.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.