Рекет в розово: Борис Бонев папка баснословни суми от метрото

Борис е доволен от бизнеса с метрото...

https://crimes.bg/vodeshha-tema/reket-v-rozovo-boris-bonev-papka-basnoslovni-sumi-ot-metroto-3/118735 Crimes.bg
Рекет в розово: Борис Бонев папка баснословни суми от метрото

Борис е доволен от бизнеса с метрото...

„Спаси София” папка баснословни суми от метрото с рекетьорски методи, макар и в розово, алармира източник от Столичния общински съвет (СОС). Оказва се, че нежният лидер Борис Бонев получавал сериозни суми от шефа на „Метрополитен” ЕАД Стоян Братоев. Според информацията Бонев прибирал парите с договори, сключвани на принципа: „Дай и няма да питам…”

Като общински съветник Борис Бонев има възможност да притисне Стоян Братоев с нелицеприятни въпроси на заседанията на СОС. За да не се случи това, шефът на метрото се „откупвал” с благи договори за „Спаси София”, която съвсем удачно е наричана „Смучи София“.

Важно е да се припомним, че именно Борис Бонев е общинският съветник, който взима два пъти по-голяма заплата дори от кмета Йорданка Фандъкова. Той започва политическата си кариера като общински съветник през 2019-а и до 2022-а струва на Столична община около 200 000 лева, като включим и проектите за табелки и информационни материали, дадени на „Спаси София”.

Оказва се, че високият доход му е осигурен от тогавашния шеф на Столичния общински съвет Елен Герджиков, който разчитал на Бонев да го подкрепи с гласа си. Лично Герджиков вкарва умнокрасивото мъжле във всички важни комисии, за да окупира най-доходоносните позиции в СОС.

1392 лева е брутното възнаграждение на всеки общински съветник в София. От 2019 година до септември 2022 година, само от чистата си заплата, Борис Бонев е получил близо 48 000 лева.

Като почетен член на СУСОФП (Специализиран общински приватизационен фонд) всеки месец Бонев получава още 3100 лева, освен брутото 1392 лв.

Към сумата от 48 000 лева трябва да добавим и над 40 000 лева възнаграждения от въпросната комисия.

Откакто е общинар, Борис Бонев получава още около 12 400 лева за представителни разходи, за които предоставя фактури (с поредни номера – дали е случайно). Обикновено сумата, която представя за фактуриране е 679, 08 стотинки.

Към тези 100 400 (48000+40 000 +12400) лева дотук трябва да добавим още общо 22600 лева, които Борис Бонев в получил от началото на мандата си като общински съветник. Тази сума представлява неговите възнаграждения като участник в различни комисии. Тя варира от 656 до 2450 лева, в зависимост от месеца.

Така излиза, че ката месец „спасителят на София“ получава от Столична община между 5800 до 7500 лева. Затова е наричан и „най-скъпоплатеният общински съветник“. В същото време чираците от „Спаси София“ работят без пари, за да майсторят колажи и карикатури, които Бонев използва да иронизира Столична община.

Към парите на „спасителя“ трябва да прибавим още между 50 и 80 000 лева, които „НПО-то е прибрало от градския транспорт за изработка на табелки и други услуги, разкри общинският съветник Карлос Контрера през май 2022 година.

Поводът, по който Контрера осветли схемата, бяха обявените от Бонев годишни заплати на шефовете в градския транспорт на София по време на протестите срещу кабинета „ Кирил Петков“.

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.