Разследване: Таксиджии масово ни возят с купени книжки

https://crimes.bg/vodeshha-tema/razsledvane-taksidzhii-masovo-ni-vozyat-s-kupeni-knizhki/27444 Crimes.bg
Разследване: Таксиджии масово ни возят с купени книжки

Властта скоро ще започне масови проверки на таксиметровите шофьори, като се предполага, че основно проверките ще бъдат концентрирани в столицата.


Подобна информация плъзна в бранша и то непосредствено след организираните протести на таксиметровите шофьори. Според журналисти, наблюдаващи сектора около 3/4 от шофьорите са от ромски произход, а повечето от тях са се сдобили с книжката по не съвсем редовния начин. Според превозвачите държавата много добре го знае това, но нехае от много години.


Предполага се, че това е и причината властта да погледне най-после към този сектори да се опита да въведе регулации и да приложи закона.


Слухът е, че при проверките на шофьорите на таксита, нередовните такива ще бъдат задържани на място, а за фирмите ще последват сериозни санкции.


Днес Столичния общински съвет реши окончателно данъкът на таксиметровите превозвачи да бъде най-ниският, позволен от закона, а именно 300 лв. По решението на СОС се вдигат с 15% цените на услугите, като най-евтиният вариант вече ще струва 1.21 лв на км, а максималната цена за км ще бъде 2.05 лв. Нощната тарифа става на 1.39 лв минимално и 2.51 максимално.


Припомняме, че в понеделник имаше масов протест на жълтите коли в столицата, като поискаха увеличение с 20% на техните услуги.


Източник: lupa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.