Разлом между ДБ и Борис Бонев

https://crimes.bg/vodeshha-tema/razlom-mezhdu-db-i-boris-bonev-3/52125 Crimes.bg
Разлом между ДБ и Борис Бонев

Месеци преди местния вот и прокламираното общо обединение срещу ГЕРБ в столицата розовия балон на умно-красивите формации амбицирани да вземат на всяка цена властта в София е на път да се спука.

 

През последните седмици сме свидетели на неприкрити искри между вероятните кандидатите на Демократична България и Спаси София-Трайчо Трайков и Борис Бонев. Заплашен, че може би ще остане излъган и няма да бъде обединяващият кандидат, Бонев вече няколко пъти открито атакува Трайков по познатия метод, чрез внушения и хвърляне на обвинения без конкретни доказателства.

 

Напористият Бонев обаче среща сериозен отпор от Трайков, който се е прицелил сериозно към кметското място. Последният случай на разкол в отношенията между двамата се оказа сечта в Борисовата градина, а чрез пост във фейсбук Трайков заявява, че сериозно се съмнява в желанието на Борис Бонев за общи действия за промяна в София.

 

Наш източник научи, че от Демократична България не симпатизират на спасителя на София, за който се твърди, че въпреки прокламираната от него анти ГЕРБ реторика, всъщност е свързван с бившия шеф на СОС в Столицата Елен Герджиков. От ДБ са категорични, че няма как Борис Бонев да бъде и техен кандидат, точно в София, където те имат най-големи шансове за успех и събират най-голяма подкрепа. Източникът ни бе категоричен, че в момента лидерите на демократичната формация запазват мълчание заради бъдещето обединение с промяната, но след като предсрочните избори преминат ще бъдат предприети действия за фронт срещу Бонев.

 

Това най-вероятно ще изправи един срещу друг ПП и ДБ, тъй като от Продължаваме Промяната обещали на Бонев, че ще получи подкрепа от тях. Говори се, че именно Бонев може да се окаже залога за общите листи на предсрочните избори през април. От Демократична България били готови да направят отстъпки с някои от местата в листата, ако Кирил Петков е готов да припознае Трайчо Трайков като кандидат и да оттегли подкрепата си за спасителя Бонев.

 

Явно разбирайки, че няма да сбъдне мечтата си да управлява София, Бонев активира всички свои усилия да очерни Трайков и да го елиминира от предстоящата надпревара, докато доверието към Бонев спада главоломно.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.