Председателят на СОС е заложник на битката на Нинова с Иван Таков

Партиите в съвета са като скачени съдове, ГЕРБ чака решението на

https://crimes.bg/vodeshha-tema/predsedatelyat-na-sos-e-zalozhnik-na-bitkata-na-ninova-s-ivan-takov-3/126931 Crimes.bg
Председателят на СОС е заложник на битката на Нинова с Иван Таков

Партиите в съвета са като скачени съдове, ГЕРБ чака решението на

Градският съвет на БСП-София ще гласува тази вечер дали общинските съветници от партията да подкрепят утре за председател на СОС кандидат от ПП-ДБ-СС, ако той получи широка подкрепа и от други партии. Предишното решение на столичните социалисти даваше мандат на съветниците да гласуват за кандидат, само ако той получи пълна подкрепа от всички партии

 

Така между "широка" и "пълна" подкрепа виси шансът СОС да има поне временен председател и да започне работа по същество.

 

Защото партиите в съвета са като скачени съдове и никой не дава подкрепа за Цветомир Петров (или друг кандидат на ПП-ДБ-СС), ако не участват и другите. Подкрепят ли довечера мнозинството от 70 столични социалисти лидера си Иван Таков за подкрепа за временен председател, ГЕРБ също ще даде рамо, както и тримата от Синя София и Карлос Контрера от ВМРО. Според неофициалната информация поне четирима от Възраждане - освен вече отцепилия се Иван Алексиев, ще участват в общата подкрепа, независимо от позицията на лидера си Деян Николов. 

 

Лидерът на БСП-София - Иван Таков

Против остават и тримата съветници от ИТН. Ваня Григорова, която е част от групата на БСП в СОС, но не е член на партията, няма да гласува "за", обяви самата тя преди дни, то подчерта, че има консенсус и на 8 февруари най-вероятно ще бъде избран председател. 

 

Веднага след тв участието й, от централата на БСП съобщиха, че партията не води преговори за мнозинство в СОС. "Напомняме, че колективният орган Градски съвет на БСП-София взе решение да не се участва в такова мнозинство и да се издигне наш кандидат за председател на СОС - Диана Тонова. Националният съвет на БСП потвърди това решение. Няма промяна в позицията ни“, размахаха пръст хората на Нинова. 

 

ГЕРБ не участва в сглобки и заварки в СОС, реагираха веднага и от партията на Бойко Борисов. 

 

Лидерът Корнелия Нинова е против усилията на председателя на БСП-София Иван Таков да се намери решение на проблема, защото се страхува, че той може да стане твърде силен и да застраши поста й, ако се кандидатира за него, обясниха от "Позитано" 20.  Тя обаче трудно може да се противопостави на цялото градско ръководство в столицата, ако то застане зад  Таков, твърдят източниците ни. 

Източник: offnews.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.