ПП завладява специалните служби: Ченге от КПКОНПИ минава в подслушването

Ангел Мечков вече е на длъжността зам.-председател на ДАТО

https://crimes.bg/vodeshha-tema/pp-zavladyava-specialnite-sluzhbi-chenge-ot-kpkonpi-minava-v-podslushvaneto/114583 Crimes.bg
ПП завладява специалните служби: Ченге от КПКОНПИ минава в подслушването

Ангел Мечков вече е на длъжността зам.-председател на ДАТО

Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков, Ангел Мечков заема поста на заместник-председател на Държавна агенция "Технически операции", информацията бе съобщена от пресслужбата на Министерския съвет. Агенция се занимава с подслушване и наблюдение на хора, разрешено от закона.

Мечков има богат опит в системата на МВР и е работил там от много години. От 2019-та г. той е държавен инспектор в дирекцията за противодействие на корупцията при Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Притежава юридическо образование и е завършил Академията на МВР в София, съобщиха от кабинета.

На 28-ми юли Министерският съвет определи Петър Петров и Деньо Денев като заместник председатели на Държавна агенция "Национална сигурност".

Изглежда, че в момента властта цели да придобие контрол над второто ниво на управление в специализираните служби. Без да бъде споменато открито, изглежда, че президентът, имащ последната дума по въпросите за назначения на ръководители на специални служби, не желае да ги сменя. Той дори нееднократно ги защити, включително ръководителите на ДАНС, НСО, военното и цивилното разузнаване.

Изглежда от коалицията "ПП-ДБ" се опитват чрез законови изменения да ограничат правомощията на държавния глава в областта на спецслужбите, но изглежда този процес ще отнеме доста време преди да се реализира напълно.

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.