Полицай удари дъното, вижте каква издънка направи пред РПУ-то

https://crimes.bg/vodeshha-tema/policay-udari-danoto-vizhte-kakva-izdanka-napravi-pred-rpu-to/27533 Crimes.bg
Полицай удари дъното, вижте каква издънка направи пред РПУ-то

Куриозен случай от днес, при който полицай удари патрулка пред районното и се оказа дрогиран подпали мрежата и предизвика дискусии за регулярно тестване на всички полицаи за употреба на забранени субстанции.


Още по-ироничното е, че полицаят е служител именно в районното, пред което е предизвикал катастрофата. Отзовалите се негови колеги го тествали за наркотици, а драг чекът реагирал положително, като по информацията към момента се касае за амфетамин. Взета му е кръвна проба, като се очакват резултатите. От вътрешното министерство заявиха, че са започнали дисциплинарно производство към срещу техния служител.


Той е задържан за до 72 часа с прокурорско постановление, като дори предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест до приключване на делото.


Само дни преди това при подобен случай бе проверен и задържан служител на ГДБОП след проверка за наркотици. Антимафиотът е бил спрян и проверен от Пътна полиция на магистрала Тракия. Кръвната проба е потвърдила предварителните полеви показания.


Днес бе лансирана доста радикална идея – да се тестват периодично служителите на МВР за употреба на наркотици.


Идеята бе предложена от известен криминален психолог и бивш служител на министерството – Тодор Тодоров.


Предстои да видим ще бъдат ли взети адекватни мерки от ръководството и ще бъде ли въведена тази идея.


Източник: segabg.com


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.