ПАНИКА: Сензацията Ваня Григорова оглавява партията на Румен Радев

https://crimes.bg/vodeshha-tema/panika-senzaciyata-vanya-grigorova-oglavyava-partiyata-na-rumen-radev-3/120124 Crimes.bg
ПАНИКА: Сензацията Ваня Григорова оглавява партията на Румен Радев

Кандидатът за кмет на София, подкрепен от БСП и „Левицата!“ – Ваня Григорова, предизвика сензацията на първия тур на местния вот. Силно мажоритарната кампания на синдикалистката получи подкрепата не само на левите избиратели, но и на доста по-широко ветрило, което включи фенове на „Възраждане“ и „Продължаваме промяната“.

Амбициозната защитничка на малките хора бе изборът на привържениците на различни формации, които бяха разочаровани от кандидатите за градоначалници на столицата.

Кампанията на Григорова се отличаваше от агитацията на конкурентите й заради свежите видеа и срещите й с хората очи в очи. Тя се оказа единственият кандидат, който надгради над своята разпознаваемост покрай участията си в различни телевизионни предавания.

Григорова освен това е добър оратор и убедителна в защитата и на твърде спорни тези, свързани с национализацията и задължителното ваксиниране.

Конкурентите и се опитаха да я дискредитират заради това, че е работила за спорни организации като „Отворено общество“. Черният пиар обаче не и попречи да се представи убедително на първия тур и да измести от второто място Антон Хекимян.

Парадоксално защитничката на онеправданите направи твърде скъпа кампания. Заснемането на клипове, излъчването им по телевизията, билбордовете, както и медийното отразяване на проявите и в сайтове и фейсбук едва ли е струвало по-малко от 1 млн., пресмята „Филтър“.

Засега не е ясно откъде синдикалистката е намерила такава крупна сума за агитацията си, макар че отговорът на въпроса не е без значение. Важното за нея е, че се класира за балотажа, при положение, че малко от социолозите я брояха в тази подредба.

Дори Григорова да загуби битката с Васил Терзиев, тя извлича огромни ; дивиденти от кандидатирането си. Съветничката на КТ „Подкрепа“ вече е пакетирана като силна мажоритарна кандидатура, която има потенциал да създаде нова политическа формация вляво.

Евентуалната партия ще се превърне в естествен конкурент на раздираната от противоречия под ръководството на Корнелия Нинова БСП и най-вероятно ще привлече много от гласовете на столетницата, както и на привърженици на „Възраждане“, левицата и отломки от „Атака“ и русофили.

Източници на „Филтър“ твърдят, че менторите на Ваня Григорова вече са направили топла връзка между нея и Румен Радев. Президентът отдавна е в сложни отношения както с БСП, така и с лидерите на „Продължаваме промяната“, които сам лансира в политиката. Президентът бил склонен да даде индиректно рамо на новия проект на Ваня Григорова, който има потенциал да се превърне в ключов политически фактор в бъдеще.

Вариантите пред Григорова са все в нейна полза. Ако победи розовите умнокрасиви от ДС на балотажа, ще направи исторически обрат и ще застане начело на столицата след 18-годишно управление на ГЕРБ.

Само допреди няколко месеца това изглеждаше невъзможно. Остане ли на второ място, пред нея се отваря широк политически хоризонт, който й дава шанс да се превърне в основен играч с нова партия с негласната подкрепа на Румен Радев. Това пък може да доведе до сериозно преразпределение във властта, което съвсем доскоро звучеше твърде утопично.

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.