Оказаха ли се верни подозренията на Кирил Петков?

https://crimes.bg/vodeshha-tema/okazaha-li-se-verni-podozreniyata-na-kiril-petkov/28382 Crimes.bg
Оказаха ли се верни подозренията на Кирил Петков?

Повече от 20 служители на НСО, свързани по пряк или косвен начин с охраната на премиера в оставка Кирил Петков, минаха през детектора на лъжата.


Това се случи по настояване на шефа им ген. Емил Тончев.

Заради унизителната ситуация, в която са били поставени, някои от гардовете вече са подали молбите си за напускане.
Истината е, че се е наложило гардовете от НСО да минат през детектора на лъжата заради подозрението на Кирил Петков, че е шпиониран от охранителите му и издават неговите тайни на президента Румен Радев и други важни фигури от родния политически небосклон.


Дни след като скандалната вечеря на Петков и Лена Бориславова в ресторанта на 5-звездния солунски хотел „Хаят“ видя бял свят, всички те са били принудени да преминат през полиграфа.

Както стана ясно двете влюбени гълъбчета дори отидоха с правителствения самолет, с който изхарчиха 30 хиляди лева за гориво за двудневната си визита в южната ни съседка.


Появилите се снимки в медиите предизвикаха опустошителен гняв на премиера в оставка. Дори разпоредил на началника на ДАНС да проведе разследване обхващащо и проверка на охранителите му.

Ген. Тонев се застъпил за момчетата си, но се съгласил да бъде проведено вътрешно разследване, включващо и минаването на служителите му през полиграф.


В крайна сметка от резултатите станало ясно, че нямало нито един предатели сред държавните охранители.

Вместо да се успокои обаче, Кирил Петков не се съгласил с резултатите и дори намекнал, че не са достоверни. Освен това поискал проверката с полиграфа да бъде извършена от ДАНС, а не от НСО. Недоволствал и от това, че ген. Тончев не се подложил на разпит с детектора.


При все, че гардовете от НСО охраняват Кирил Петков с кевларено одеяло заради опасенията му, че може да стане мишена на Москва, той им е вдигнал отдавна мерника.

За краткото си управление той поиска два пъти оставката на шефа на НСО, мотивирайки искането си с пробив в сигурността.


Ген. Тонев обаче бе защитен публично и от президента Румен Радев, с когото се твърди, че са близки приятели. Той категорично отказа да го уволни след като Петков бе уцелен със снежни топки навръх 3 март на връх Шипка.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.