Общинският шеф в ракитово Цанко Молов се целува с мъж

С личната му карта се чертаят магистралки кокаин

https://crimes.bg/vodeshha-tema/obshtinskiyat-shef-v-rakitovo-canko-molov-se-celuva-s-mazh-3/121853 Crimes.bg
Общинският шеф в ракитово Цанко Молов се целува с мъж

С личната му карта се чертаят магистралки кокаин

Макар шефът на Общинския съвет в Ракитово – Цанко Молов да е млад човек с възходяща кариера, това очевидно не му пречи да е главен герой в скандални снимки. Фотос, на който е уловен в страстна целувка с мъж, е истински взрив за консервативните нрави в градчето. На друг пък се вижда само личната му карта, с която са разчертани три магистралки от бяло вещество, приличащо на кокаин. Дори и да е шега, Молов все пак е някой в политиката и би трябвало да се съобразява поне малко с правилата на играта, недопускащи подобни волности.

 

Преди да поеме общината, в продължение на три мандата Цанко, който по образование е учител по математика и информатика, е бил зам.-кмет. Дори е бил и временен кмет през 2022 г. по времето, когато след смъртта на тогавашния градски управник се налага да се подготвят и проведат частични избори в Ракитово. И с целия този опит зад гърба си, при това на възможно най-високите места в градската администрация, Цанко Молов става главен герой на стряскащи фотоси. При това той е представител на иначе либералната партия ДПС, чиито избиратели обаче са с възможно най-консервативни представи.

 

Ако той самият не е бил наясно в какъв сюжет се вкарва, би следвало да предположим, че става въпрос за монтаж в снимките. Само че запознати уверяват, че въпросните кадри, са напълно автентични. Възможно ли е чужда ръчица да грабне личната му карта и да дръпне три магистралки? При това няма съмнение, че Цанко Молов е запечатаният в целувка с друг мъж. Фотосите, колкото и да са в жанра „личен живот” все пак са с участието на бивш зам.-кмет и настоящ пръв общинар, който би трябвало да е наясно, че подобно забавно, весело и модерно поведение едва ли вдига рейтинга му на политик, при това в Западните Родопи

 

„Не знаем с каква цел Цанко се е снимал с кокаиновите линии, както и на другите кадри, но това е демонстрация на непукизъм“,  възмущават се хората.

 „Като обществена личност той трябва да дава личен пример, но вероятно е развил чувство на недосегаемост”, гневят се те.

 „Само да не се окаже, че е разнасял със служебните коли някакви забранени вещества из Чепинското корито? След като си прави тези селфита със забранени вещества, чието разпространение е болна тема в обществото, какво друго да си помислим”, продължават възмущението си местните.

Цанко Молов с трапезните си приятели

Те предлагат Цанко Молов да се подложи на тестове и така да докаже, че не е приемал подобни вещества. „Тъкмо ще затвори устите на сплетниците“, категорични са местните хора. По техни думи Цанко Молов, който е от години във властта мълчаливо бездейства, докато

пред очите му се разиграват най-различни далавери в кметството, свързани с финансови нарушения, с конфликт на интереси, злоупотреби – в почистването на сметта, в горския фонд и в какво ли не. Затова пък местните забелязали, че Цанко е душата на компанията, включително и на сбирките след работа с прекия му началник – кмета Георги Холянов. Любопитно е, че самият Холянов преди време е бил уличен в конфликт на интереси, понеже хем кметувал, хем останал едноличен собственик на капитала в три фирми за дърводобив, търговия и хотелиерство. В тях само вписал жена си Сузана за управител.

 

През последните години кметството в Ракитово е изцяло в ръцете на неговата фамилия. Георги Холянов поема поста от баща си Костадин Холянов, който също е отстранен като кмет заради конфликт на интереси. Холянов-старши обжалва, но така и не доживява до окончателното решение на съда (издъхва през януари 2022 г.). По-малкият му син Георги се кандидатира на предсрочните избори и ги спечелва. Той е победител със 72.72% и на последните местни избори, като е издигнат от БЗНС.

 

През следващите години съдбините на Ракитово ще бъдат изцяло в ръцете на дуета Холянов и Молов, неразделни в кметството и във веселбите извън него.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.