Обрат: Военните прихванаха и приземиха учебен самолет

https://crimes.bg/vodeshha-tema/obrat-voennite-prihvanaha-i-prizemiha-ucheben-samolet/28338 Crimes.bg
Обрат: Военните прихванаха и приземиха учебен самолет

Проговори пилотът, който изправи на нокти военната ни авиация вчера. Това се оказа Валери Илиев, управител на частна школа за пилоти. Пред медиите той заяви, че става въпрос за досадна грешка.




Той обясни, че е правил пробен полет, за да установи проблем с радиостанцията на самолета, не е навлизал в пространството над град Свищов, а е бил на разстояние от около 20 км.


След принудителното му приземяване на летище Бохот, там дошли веднага малка армия от над 50 човека от МВР и военни, разказа още пилотът.


 


Той обясни, че не чувства вина, защото в авиацията съществува пространство Же, което е част от въздушното пространство, в което всеки собствени на въздухоплавателен апарат може да изпълнява полети без да е длъжен да уведоми авиационните власти.


Все пак по думите му той е информирал ВВС, военното училище в Долна Митрополия, с които е в съседство.


 


След приземяването му е бил задържан и отведен в районното, където е дал показания. Той се закани, че ще си търси правата за случая, защото му е нарушена свободата, името на училището му е очернено, но нямало да стига до съд, просто ще търси истината.


 


Към момента няма информация дали и какво обвинение да бъде повдигнато на пилота, все още се изяснява случаят и текат процесуални действия.


 


Източник: Дир

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.