NEXO завлече министерски син с…

Дал е показания срещу криптокомпанията още преди година

https://crimes.bg/vodeshha-tema/nexo-zavleche-ministerski-sin-s/44193 Crimes.bg
NEXO завлече министерски син с…

Дал е показания срещу криптокомпанията още преди година

Министерският наследник Георги Шулев има претенции за колосалната сума от 500 млн. долара към вече бившите си партньори, които чрез задкулисни схеми го изхвърлили от управата на NEXO и не му предоставили 25% от акциите.

 

Според първоначалната уговорка между Шулев и Коста Кънчев, министерският син трябвало да контролира половината от дяловете на дружеството.

Запознати твърдят, че именно Шулев е човекът, който е измислил модела на NEXO през 2018 г. Тогава обаче той не разполагал с нужния финансов ресурс да осъществи проекта си и поради тази причина е привлякъл Кънчев и останалите съдружници, които накрая го измамили брутално.

 

Синът на ексвицепремиера Лидия Шулева и босовете на NEXO водят дела на Острова едни срещу други, които все още не са приключили.

От дружеството за криптотърговия не само оспорват обвиненията на Шулев, а дори го обвиняват в кражба. Според думите им той е отказал да предостави достъп на NEXO до  търговски акаунт на негово име, в който се съхраняват 880 биткойна на пазарна стойност около 45 млн. лева към днешна дата.

 

Според информацията, с която разполагат запознати, акаунтът с биткойни за десетки милиони левове е запориран от властите на Острова, докато не приключи търговското дело между Шулев и Кънчев.

 

Както вече стана ясно, претенциите на наследника на Шулева са за 500 млн. долара, на каквато сума бизнесменът оценява полагащите му се 50% от акциите на NEXO.

Той е бил сред разпитваните от прокуратурата лица по аферата NEXO, но е отказал да приеме ролята на защитен свидетел и да му бъде назначена полицейска охрана като на такъв. 

 

Георги Шулев обаче е дал показания срещу NEXO още преди около година на Острова. Според мнозина именно след разкритията, направени от него се е задействала Британската агенция за борба с престъпността (NCA), която също участва в българското разследване срещу криптокомпанията.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.