Напрежение на ГКПП „Малко Търново“

https://crimes.bg/vodeshha-tema/naprezhenie-na-gkpp-malko-tarnovo/27778 Crimes.bg
Напрежение на ГКПП „Малко Търново“

Бившият общински съветник от Бургас Антон Берданков алармира за сериозен проблем на ГКПП „Малко Търново“.


Той отбелязва, че на автомобилите, които пътуват в посока Турция и обратно им се налага да чакат с часове за преминаване на поста. В същото време автобуси правят опити да ги изпреварят, което води до създаване на напрежение и конфликти между чакащите.

Снощи се е наложило да се намеси жандармерията.


Берданков отбелязва, че проблемът е и от двете страни на границата. Той посочва, че през вчерашния ден чакал пет часа от нашата страна, за да отиде до Турция, където имал да свърши работа за два часа. На връщане пък чакал три часа от страна на Турция.


Допълнително напрежение в конфликта внася и факта, че автобусите биват пропускани с предимство, а за тях няма специални гишета. Ако изобщо бъдат отворени такива, то те работят за твърде кратко време и това води до сериозни задръствания.


Автобусните шофьори изпреварват големите колони автомобили отляво с обяснението, че са на отделен режим за преминаване, а това е откровена лъжа.

Берданков разкрива, че жена с три деца в автомобила преградила пътя на автобуса, опитващ се да я изпревари отляво, дори с риск за живота си. След като го блокирала излезли и други хора и така били блокирани няколко автобуса. В заключение бившият общински съветник отбелязва, че ако и те били минали, то със сигурност щяло да им се наложи да чакат до сутринта.

Източник: novini.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.