МРЪСНО: Васил Терзиев на тайна среща с Румен Вълка

https://crimes.bg/vodeshha-tema/mrasno-vasil-terziev-na-tayna-sreshta-s-rumen-valka-3/138936 Crimes.bg
МРЪСНО: Васил Терзиев на тайна среща с Румен Вълка

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС свика брифинг, на който говориха за спряното събаряне на незаконния ловен хотел на олигарха Румен Гайтански – Вълка до язовир „Искър“.

Припомняме, че Пернишкият окръжен съд спря събарянето на незаконния ловен хотел на Румен Гайтански, а причината е обезпечителна заповед по търговско дело, която на практика обезсилва заповедта на главния архитект на София за премахване на незаконните постройки. Столична община пък съобщи, че ще обжалва и сезира три съдебни инстанции, след като съдът в Перник спря събарянето на незаконния ловен хотел на Румен Гайтански – Вълка.

„Къде са се срещали? Имаме данни, че Терзиев и заместникът му Лютов с част от неговия екип са се срещали с Румен Гайтански. Какво им е обещано? Защо в крайна сметка те са се вързали? Дали става въпрос за един много удобен гратисен период, който Терзиев е дал, за да може днес да си говорим затова, че тези сгради няма да бъдат съборени”. Това заяви Антон Хекимян пред журналистите.

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС се обърна директно към кмета на София с думите: „Г-н Терзиев на много въпроси имате вече да отговаряте. А тези въпроси на които трябва да отговаряте свързани с конкретния случай ще ви тежат, като воденичен камък много дълго време, защото съм сигурен, че много трудно ще намерите документи, черно на бяло с които да докажете.

Най-вероятно някакви хвърчащи листчета – да, хвърчащи обещания – видели сме ги, но искаме пълната документация затова – какво обещание е получено от господин Терзиев, дадено му от господин Гайтански и има ли график за доброволното събаряне на тези сгради. Ако няма – защо няма?

Ако има. Къде е този план? И как поетапно е трябвало да бъде изпълнен. Къде е бил контролът от страна на Общината, която трябва да проследи дали тези сгради действително са били събаряни. А г-н Терзиев много добре е знаел, че тези сгради не са събаряни.

Защото в много публикации по медиите днес разбираме, че той е знаел, че там нищо не се случва. Поне от месец и половина. Говоря, че официално от месец и половина нищо не се случва. А дали нещо друго се е разбирал, нека излезе и той сам да каже.

Но това са само малка част от всички въпроси, които ще тежат като воденичен камък на врата на г-н Терзиев, защото няма човек, който като че ли на добра дума, на мъжка дума, „не го събаряй ти, аз ще го съборя“ да се върже. Г-н Терзиев това не частната ви фирма, това е Общината. И вие в случая не сте защитили обществения интерес.

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.