Любо Ганев: Вече съм друг човек

https://crimes.bg/vodeshha-tema/lyubo-ganev-veche-sam-drug-chovek/27493 Crimes.bg
Любо Ганев: Вече съм друг човек

Неслучайно 210-сантиметровият исполин Любо Ганев бе признат за един от най-великите състезатели в историята на волейбола. С ЦСКА е печелил 5 титли и 5 купи на България. Играл е в Италия, в отборите „Алпитур“ (Кунео), Агридженто, Сполето и Фано. Има един шампионски сезон и в гръцкия Арис.


Днес Лупо е успешен бизнесмен и шеф на Волейболната федерация. Твърди, че не се изморява, въпреки многобройните му служебни ангажименти, дори напротив – именно те г поддържат млад.


На 6 октомври навърши 57 години, но посочва, че заради служебни ангажименти не е имал възможността да го отпразнува. Според него следващото голямо предизвикателство, пред което ще бъде изправена ЕК е бъдещото развитие на енергетиката.


Прави всичко по силите си да е в час и фирмата му да е водеща в бранша не само у нас, а и в Европа. Казано с други думи 57-я си рожден ден изкарал в самолета за Италия. Категоричен е, че бизнесът е с предимство.

В никакъв случай обаче не може да каже, че се чувства на годините, на които е. Изпълнен е с амбиции и е готов за нови предизвикателства.


Подчертава, че неслучайно от години му казват „Царят на метана“. Той е и най-големият производител на полуремаркета и платформи, с които се транспортира компресиран газ. Към момента има огромно търсене заради по-евтиния газ в Сърбия.

За него няма две мнения по въпроса – цената на природния газ е изкуствено завишена, а като оправдание се посочва войната в Украйна.


След неколкократните му актьорски изяви към днешна дата категорично отказва участие във филми и разни предавания, тъй като иска хората да го знаят като волейболиста Любо Ганев.

Споделя, че светът от височината на неговите 210 сантиметра, е прекрасен. Не е изгубил оптимизма си и смята, че най-хубавото предстои.


По отношение на спорта, твърди, че и днес му остава време за него, но само след полунощ и то в леглото. Допълва, че докторът му е забранил да се поти преди това.

Към днешна дата тежи 180 кг., които са правилно разпределени по тялото му и не му създават никакви здравословни проблеми.


Преди време случайно се срещнали с д-р Емилова, която го поканила в клиниката, но Любо отговорил, че това няма как да стане, тъй като там ядат само плодове. Това означава, че ако ги посети ще изяде ябълките на всички там.

Категорично е против диетите и следва максимата, че не трябва да живееш цял живот на диета и като болен, за да умреш накрая като здрав.


За себе си обаче признава, че спазва само ананасова диета – яде по пет пъти дневно всичко, което пожелае, без ананас.

Отказва да говори за приятелката си Кремена с извинението, че е представител на сериозна институция и не му отива да обсъжда личния си живот. Категоричен е обаче, че в личен план е щастлив.


За бившата си съпруга, синовете и внучка си посочва, че са добре и работят при него (с изключение на внучката, която още е малка). Освен това живеят наблизо и се виждат често.

Напоследък не му остава време за купони заради многото работа. Посочва, че битието определя съзнанието, начина на мислене и на живот.

Към днешна дата не може да не се съобразява с общоприетите норми на поведение, тъй като вече не е на 25 години.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.