Край: Локдаун на държавата от петък вечерта!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/kray-lokdaun-na-darzhavata-ot-petak-vecherta/39985 Crimes.bg
Край: Локдаун на държавата от петък вечерта!

Локдаун на държавата от петък вечерта!

Това беше! Министерски съвет прие предложените от здравния министър Костадин Ангелов и НОЩ мерки за справяне с пандемията. Те влизат в сила от петък, но не от сутринта, а вечерта. Ето какви са те:

 

- спират се присъствените учебни занятия на учениците от 1 до 12 клас; всички извънкласни занимания, посещенията на всички висши училища, всички присъствени и групови занятия във центрове и школи.

 

- спират се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.

 

- спира се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.

 

- спират се груповите културни и развлекателни мероприятия, като изключения прави посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носенето на маска.

 

- забравява се провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека.

 

- забраняват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 души. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика.

 

- спират се посещенията във фитнес залите.

 

- спират се посещенията на всички заведения за хранене, ресторанти, кафенета и други.  Допускат се само доставки на храна за дома и офиса.

 

- спират се посещения в игрални зали и казина.

 

- спират се посещенията във всички магазини от тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, оптиките, дрогерии, зоомагазин, банки, застрохователи, доставчици на платежни услуги, офисите на телекомуникационни оператори. Забраната е за големи търговски обекти, магазините, които са малки, ще продължат да работят.

 

- спират се туристическите посещения в страната и чужбина.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.