Кой се оказа българската връзка на заловения мафиотски бос на Коза Ностра – Матео Денаро?

Твърди се, че променил даже и пръстовите си отпечатъци

https://crimes.bg/vodeshha-tema/koy-se-okaza-balgarskata-vrazka-na-zaloveniya-mafiotski-bos-na-koza-nostra-mateo-denaro/44218 Crimes.bg
Кой се оказа българската връзка на заловения мафиотски бос на Коза Ностра – Матео Денаро?

Твърди се, че променил даже и пръстовите си отпечатъци

Арестуваният преди седмица в Сицилия „бос на босовете“ на италианската Коза Ностра – Матео Месина Денаро, задържан на 19 януари в частна клиника в Палермо след 30 години издирване, се е подложил на серия от пластични операции в България през последната петилетка, преди да бъде заловен от италианските карабинери.

Това разкритие бе направено през 2018 г. от италианското издание „Еспресо“. 

 

От публикуваното разследване, позоваващо се на засекретен „супер свидетел“ на италианското правосъдие, срещал се неколкократно с шефа на италианската мафия Матео Месина Денаро (Чичото), е пътувал поне три пъти до България през последните години, за да променя външността си.

По думите му снимките, с които разполагали италианските власти до задържането му, не били актуални, тъй като през последната петилетка Чичото се подложил на серия от пластични операции у нас.

 

Мафиотският бос имал здравословни проблеми и бил лекуван неколкократно в Тоскана, където бил укриван от членове на калабрийската мафия „Ндрагента“. В частната клиника бил подлаган на няколко пъти на диализа.

 

Чичото често пътувал до България, където си променил не само скулите и носа, а и пръстовите отпечатъци.

Сицилианският „капо ди тути капи“ разполагал с цяла флотилия, която прибирала товарите, изхвърляни по италианското крайбрежие от доставчиците. В много случаи българските наемници работели като мулета за Дон Матео.

 

Също така се смята, че оръжията, използвани от мафиотския синдикат, ръководен от Чичото, са доставяни от българи, които вършели и други престъпни дела за „Ндрагента“. Голяма част от членовете на мафията използвали фалшиви документи за самоличност, произведени у нас. Такъв е случаят със заловения мафиот Анджело Филипини, сгащен с български паспорт на името на Андрей Горанов.

 

Филипини бе сред тарторите на хашиш и кокаин в Италия през 80-те и 90-те години на миналия век, преди да изчезне безследно през 1996 г. Той бе арестуван преди 4 години в Мароко, след като го разпознали по отрязания му пръст на дясната ръка. Италианските антимафиоти останали изненадани от това какъв отличен фалшификат е българският паспорт на Филипини.

 

В родния ъндърграунд отдавна циркулира новината, че Чичото се е укривал в България, преди да бъде заловен. Според мълвата той бил личен гост на Евелин Банев-Брендо, който обезпечавал сигурността му.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.