Коварна болест или черна магия вкараха в гроба Малката Бирма?

https://crimes.bg/vodeshha-tema/kovarna-bolest-ili-cherna-magiya-vkaraha-v-groba-malkata-birma/27368 Crimes.bg
Коварна болест или черна магия вкараха в гроба Малката Бирма?

"...Почивай в мир Георги Станоев-Бирмата...добър приятел дано си на по добро място..Съболезнования на близките..."


Това са само част от хилядите съболезнователни статуси във Фейсбук, с които приятелите на Малката Бирма го изпращат по вечния му път. Наследникът на клана Станоеви е издъхнал рано тази сутрин след тежко и мъчително заболяване.


Приближени до 32-годишния бизнесмен издават, че в следствие на ужаса, който той и родителите му преживяват през 2018 г., отключва рядко автоимунно заболяване, което частично го парализира и отнема разсъдъка му. Имало е моменти, в които Георги не разпознавал дори най-близките си, друг път крещял от ужас. Според част от лекарите, при които са го водили, младият мъж бил развил деменция.


Зловещ слух, обикалящ хайлайфа разказва, че Станоев е жертва на тежко проклятие, изпратено му от други астрални светове. Според приятелския му кръг, поръчител на магията била наранена жена, която не могла да понесе раздялата с чаровния плейбой. Други предположения редят, че злите сили го поразили за отмъщение на баща му, който се бил забъркал с опасни и отмъстителни хора.


Приятелите му с мъка си спомнят, че Станоев-младши бил душата на компанията и всеобщ любимец. Лекият му характер бързо го сближавал с най-разнородни компании. Не случайно сред първите, поднесли съболезнования за кончината му са Маринела Арабаджиева, синът на Тошо Тошев – Васил, както и множество бизнесмени, собственици на заведения и делови партньори.


Неподправеният чар на Бирмата го прави магнит за нежния пол и за краткия си жизнен път той може да се похвали с любовта на едни от най-красивите и известни жени у нас. Сред дамите, с които се е появявал публично, са фолк изпълнителките Преслава и Алисия. Говори се, че те и до днес таят топли чувства към него, а Преслава дори му посвещава песента "Да гори в любов", която по ирония на съдбата излиза точно в деня, когато стартира полицейската акция срещу него и родителите му.


По това време Георги и баща му са извън България, а Интерпол ги обявява за издирване по обвинение в незаконно производство и разпространение на цигари. Тогава спецпрокуратурата открива доказателства, че семейството на Бирмите стои зад 4-те фабрики за нелегални цигари в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и плевенското село Ясен, разбити няколко месеца по-рано. Според разследващите месечният оборот от фабриките е бил около 10 млн. лв. Член на бандата бил и убитият през март т.г. в София Любомир Иванов - Любо Полицая.


Баща и син Станоеви бяха задържани в Дубай през септември 2019 година. Месец по-късно младият мъж вече е в България. Пуснат е на свобода срещу 40 000 лева гаранция.


Приятелите му свидетелстват, че ужасът от полицейските акции е отключил у Бирмата коварната болест. По същото време един от най-добрите му приятели Стайко Стайков, син на алкохолния бос Миню Стайков също се укрива в странство, отново по обвинение в цигарена контрабанда.


Преди да се сблъскат с правосъдието, Станоев и Стайков бяха неразделни и не спираха да обикалят света заедно с тогавашните си половинки .


Чарът си Бирмата наследил от майка си Лидия Станоева, известна като Лидка Скалата. С твърдостта на истинска скала тя ръководи семейния бизнес и дори въртеше футболен отбор в родния си Перник. Въпреки, че не беше пряко замесена в цигарените далавери, Лидка единствена от семейството влиза в ареста през септември 2018 г., където прекарва едно денонощие. След развода си с бащата на Бирмата, г-жа Станоева буквално разцъфва и сваля десетилетия от и без друго младежката си фигура.


Родителите на Георги се разделят официално през 2015 г. заради увлечение на бащата по млада изкусителка, която обаче позорно го зарязва в най-тежкия момент от живота му, когато полицията му надява белезници. Говори се, че раздялата между Лидка и мъжа й повлияли тежко на покойния Георги, който бил неотлъчно до майка си, но развил депресия и дори посягал към успокоителни. С баща си бил силно отчужден и отказвал да контактува и работи с него. За издръжката му се грижела изцяло майка му, припомнят запознати с житие-битието му.


Истинска морална опора на сина си, Лидка Скалата често можеше са бъде видяна в неговата компания по дискотеките. Не случайно тя много се сближи с Преслава и двете обикаляха дружно бутиците и модните ревюта, спомнят си близките им.


Герой на хиляди медийни репортажи и десетки любовни балади, Георги Станоев-Бирмата ще бъде запомнен като истински приятел, здрав купонджия и мъж, живял живот като в приказките. Нека паметта му бъде светла навеки!

Източник: crimesbg.com









Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.