Кои са задържаните при полицейската спецакция?

https://crimes.bg/vodeshha-tema/koi-sa-zadarzhanite-pri-policeyskata-specakciya/28407 Crimes.bg
Кои са задържаните при полицейската спецакция?

Вероятно си спомняте, че в петък бе проведена специализирана полицейска акция.


Тя бе разпоредена от главния секретар на МВР и се проведе под ръководството на ГД „Национална полиция“. Участие в нея взеха ОДМВР – Плевен, Шумен и Русе.


При въпросната полицейска спецоперация са били задържани 57-годишният Емил Асенов-Козата, 26-годишният Момчил Людмилов – Маско, Малкото бебе и Нако. Всички те са от с. Бохот, плевенско и са роднини. Те са от т.нар. „Даалари“ – гръцки роми, отбелязва Гласнюз.бг.




Всички изброени са криминално проявени. В досиетата си имат грабежи, кражби и трафик на хора. Маско, който е баща на Момчил в момента е в ареста в Плевен за трафик на хора. За него се знае, че насилствено е склонявал жени към проституцията. Те са принуждавали потърпевшите да сключват бракове, основно с афганистанци.


Задържането им се е случило в нива край Шумен. Пътували са в бус с фалшиви регистрационни табели. При ареста лицата са оказали съпротива.


По случая са образувани досъдебни производства, работата продължава.


Междувременно стана ясно, че при мащабна полицейска операция, проведена по Южното Черноморие, са задържани 12 човека.

Акцията е стартирала около полунощ, отбелязва Нова тв. Деветима от задържаните са заради наркотици, а трима – за употреба на алкохол.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.