Къро поръчал жестокия побой над журналиста Слави Ангелов и платил 50 бона

Делото все още не е приключило

https://crimes.bg/vodeshha-tema/karo-porachal-zhestokiya-poboy-nad-zhurnalista-slavi-angelov-i-platil-50-bona/111253 Crimes.bg
Къро поръчал жестокия побой над журналиста Слави Ангелов и платил 50 бона

Делото все още не е приключило

Оказва се, че Красимир Каменов-Къро е замесен като поръчител в убийството на разследващия журналист Слави Ангелов, като за целта е платил сумата от 50 000 лева.

 

Парите са преминали през Валентин Давидов, шеф на охраната на Къро, който е член на управителния съвет на боксовия клуб "Фаст". Това е заявено под клетва в съда на 29 април 2022 година от свидетеля Ивайло Серафимов, който работи за Къро до есента на 2020 година.

 

Слави Ангелов беше нападнат пред дома си на 17 март 2020 година и беше откаран в тежко състояние в болницата. По-късно стана ясно, че причината за гнева на Къро е била карикатурата, публикувана в седмичник "168 часа", където Слави Ангелов беше главен редактор по това време. Къро поискал журналистът да бъде наказан като пример, за да "не може никой да се гъбарка с мен". Месец след инцидента с разследващия журналист, МВР и прокуратурата задържаха над 10 души, свързани със "София Запад".

 

Обвинени за извършители на побоя над Ангелов бяха близнаците Никола и Георги Асенови, и боксьорът Бисер Митрев. Още тогава от прокуратурата обявиха, че поръчителят на побоя е лице, укриващо се в ЮАР. Впоследствие трима свидетели на прокуратурата по делото за побоя над Ангелов обявиха в съдебна зала, че са чули че мократа поръчка е дошла от Красимир Каменов-Къро.

 

Малко известен факт е, че братята боксьори Никола и Георги Асенови са пазели къщата на Къро в баровския столичен квартал „Бояна“ и че са тренирани в бойни умения от шефа на охраната му – Вальо Давидов.

Третият обвиняем за побоя над Ангелов – Бисер Митов, също е боксьор в школата на боксовия клуб „Фаст“, ръководен от Давидов.

 

На едно от заседанията по делото свидетелят Ивайло Серафимов продължава: „Васил Божков му се обади по телефона. Бяхме в офиса му в къщата на ул. „Секвоя“ 35 в кв. „Бояна“, на втория етаж – аз, Къро и Валентин Давидов. Телефонът ми е с постоянни локации и може да бъде извадено от службите къде съм бил, защото се отбелязва всяко място, на което съм ходил“, разказва Серафимов. После добавя, че Давидов е нещо като отговорник за охраната на Къро, а в групировката бил и Любомир Иванов – Любо Полицая, който бе застрелян на 25.03.2022 г., месец преди Серафимов да се яви в съда като свидетел.

 

„Тогава Каменов говори с Васил Божков по телефона и му каза, че той ще се оправи със ситуацията. След това извика Давидов и говорихме специално – ставаше въпрос да пребият Слави Ангелов. По думите на Каменов човек на Божков донесе 50 хил. лв. и ги даде на Вальо Давидов. Това стана същия ден, аз бях свидетел на получаването на тази сума пари. Той го пита кого ще прати и Давидов отговори: „Абе тия хора са проверени“.

 

Според думите на Серафимов впоследствие Давидов му казал, че близнаците ще свършат работата. „След това виждах Давидов 2-3 пъти и той замина преди Гергана Каменова за ЮАР – края на януари или началото на февруари. Давидов замина преди нея и след това през май замина и Каменов, след като се разбра за побоя и нещата тук ескалираха. Разбра се цялата му дейност, която е обект на други дела и досъдебни производства“, разказва Серафимов, който се оттеглил от групировката на Къро, защото научил, че иска да го убие заради информацията, която има за него.

 

Делото за побоя над Слави Ангелов все още не е приключило на първа инстанция. И тримата биячи на журналиста – близнаците Никола и Георги Асенови и Бисер Митрев са на свобода под парична гаранция.

Източник: Уикенд 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.