Какви са шансовете на проф. Тодор Кантарджиев да стане новият кмет на София?

https://crimes.bg/vodeshha-tema/kakvi-sa-shansovete-na-prof-todor-kantardzhiev-da-stane-noviyat-kmet-na-sofiya/27405 Crimes.bg
Какви са шансовете на проф. Тодор Кантарджиев да стане новият кмет на София?

При все, че изборите за градоначалник са чак догодина, ГЕРБ вече са наясно коя личност ще издигнат за кандидат за кмет на София.


Партията се готви да издигне кандидатурата на ексцентричният проф. Тодор Кантарджиев. След дълго колебание дали да се съгласи, преди броени дни Кантарджиев приел офертата. На този етап концепцията е кандидатурата му да се държи в тайна и да се лансира чак през пролетта на следващата година.


Този път ГЕРБ не залагат на строго партийно лице, а на човек с добро име и доказан професионализъм. След като Фандъкова бе категорична, че не желае да се кандидатира за четвърти пореден мандат за градоначалник на столицата, от ГЕРБ дълго време мислели кого да подкрепят.


Сред обмисляните от партията лица бил и Георги Георгиев, който понастоящем е председател на СОС.

Въпреки амбицията му за градоначалник, той не е разпознаваем за широката общественост.


Другият вариант бил Мирослав Боршош, който е и бивш директор на НДК. Евентуалната му кандидатура обаче би разпалила безмилостна компроматна война.


Именно поради тази причина от ГЕРБ взели решението да търсят човек извън партийните редици. След първоначалното предложение за проф. Асен Балтов, който след като бе изритан позорно от „Пирогов“ стана депутат от ГЕРБ, от партията се сетили за друго светило в медицината – проф. Тодор Кантарджиев.


Няма никакво съмнение, че колоритният вирусолог се радва на огромна популярност и симпатии от страна на обществеността.

Освен това той затвърди позициите си и като жури в миналия сезон на „България търси талант“ по bTV.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.