Как съдиите качиха шеф Андре Токев отново зад волана?

https://crimes.bg/vodeshha-tema/kak-sadiite-kachiha-shef-andre-tokev-otnovo-zad-volana/28318 Crimes.bg
Как съдиите качиха шеф Андре Токев отново зад волана?

Въпреки множеството катастрофи с жертви и пострадали в страната ни, съдебната система за пореден път показа колко е прогнила.


Българското общество пък отново стана свидетел на поредния абсурд.Тези дни се вдигна доста шум около предсрочното освобождаване на шеф Андре Токев от затвора. То се случи след прекарани едва седем месеца зад решетките от популярния тв готвач.

Сякаш не стига това, че бе освободен предсрочно при все, че е бил залавян и друг път да шофира в нетрезво състояние, а магистратите решиха да му върнат и шофьорската книжка.

Припомняме, че тя му бе отнета именно заради шофирането в нетрезво състояние.


Шокиращото решение на магистратите дойде само седмица след кървавото меле, причинено от Георги Семерджиев, при което изгубиха живота си две невинни момичета.

По всичко личи, че гневът на обществото не притеснява ни най-малко съдиите.


В същото време предсрочното освобождаване на Андре Токев дойде след едва пет месеца ефективен затвор.

Обществото обаче се възмути не толкова от двумесечната амнистия, колкото от факта, че съдът разпореди връщането на шофьорската му книжка.

Запознати припомнят, че минималният срок за двукратно осъден за шофиране в нетрезво състояние е поне две години.


Хората се питат чия ще бъде отговорността, ако утре шеф Андре Токев отново се качи да кара пиян и убие човек.

Пред съда, Токев заяви, че си е научил урока, но само времето ще покаже дали е така. Преди предсрочното му освобождаване от затвора, той дори демонстрира разкаяние. Финалните му думи бяха, че е готов да напусне затвора и да е полезен на семейството си.


Мнозина припомнят, че случаят до голяма степен наподобява този на Явор Бахаров, който също се размина между капките.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.