Извънредно: Изчезна 8-годишният Сашко от Перник

https://crimes.bg/vodeshha-tema/izvanredno-izchezna-8-godishniyat-sashko-ot-pernik/27372 Crimes.bg
Извънредно: Изчезна 8-годишният Сашко от Перник

8-годишният Александър от Перник е в неизвестност след, като баща му го изпуснал от поглед за секунди. Детето страда от аутизъм и това допълнително създава притеснения за неговото състояние и възможност да потърси помощ.

Тъжната новина взриви социалните мрежи и буквално хиляди доброволци се втурнаха да търсят детето. Властите призовават всеки, който разполага с информация за детето да се свърже с тях.

Зам.-главният прокурор Сарафов заяви, че се работи по версия за отвличане, която съвсем не е за подценяване.

В същото в време от последните минути свидетелка сподели, че е забелязала Сашко да се движи сам в посока от квартал Твърди ливади към квартал Рудничар. Тя веднага тръгнала след детето в опит да помогне, но то избягало. Малко след това се появи информация от друга свидетелка, която сподели, че е забелязала детето в района на голям хипермаркет.

Твърди се, че полицията е уведомена за твърденията на свидетелките, но към момента няма официално потвърждение. Ако информацията е вярна, то това дава огромна надежда, че детето е живо и здраво и не е отвлечено, каквито опасния имаше висш прокурор.

Софийска община също помага в случая, като са изпратили четири екипа от аварийната им дирекция да помагат в издирването.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.