Ивайло Капитана дере по три кожи от жертви на бързи кредити

https://crimes.bg/vodeshha-tema/ivaylo-kapitana-dere-po-tri-kozhi-ot-zhertvi-na-barzi-krediti/27410 Crimes.bg
Ивайло Капитана дере по три кожи от жертви на бързи кредити

Хитър способ да богатее от жертвите, сграбчени в лапите на лихвари, е измислило лице, представящо се като Ивайло Илиев-Капитана. Софийският Остап Бендер безочливо припечелва на гърба на хиляди отчаяни хорица, попаднали в хватката на фирмите за бързи кредити и присъдружните им колекторски компании. Представящ се ту за адвокат, ту за политик и общественик, Капитана е залял социалните мрежи с обяви, че може да освободи длъжниците от примката на криминалните събирачи на дългове. Той е регистрирал една камара фантомни НПО-та за повече тежест и така примамва лековерните и отчаяни длъжници.


Вместо да им предостави реална юридическа подкрепа, Капитана първо им иска задължителна "такса вход" от 80 лв., уж за членски внос в някое от многобройните му сдруженийца.


Този, който клъвне и му се обади, започва да бъде старателно обработван. Офанзивата е дълга и настъпателна. Държи го по час-два на телефона, обяснявайки как всичко разбира. Убедителен е в очите на хора, които хал хабер си нямат от право и не са стъпвали в съда, жалят се пострадали от наглостта му. След първия разговор идва искане за ново плащане, но срещу 80-те лева той дава само телефони и имейли на европейски институции, където да подадете жалба.


След като баламите се бръкнат, Ивайло ги засипва с логорейните си тиради за въстания срещу ЧСИ-тата, но реална помощ така и не оказва. Срещу следваща вноска от 450 лв. обаче неговите "адвокати" дават на пострадалия готова бланка с логото на Капитана, която пострадалия да депозира в съда. На нея има писмени възражения срещу натрупаните лихви или такси към съдия-изпълнител по необслужвания кредит.


Илиев се хвали, че за него работят десетки опитни адвокати, които едва ли не на секундата ще спечелят делото. Информация за конкретни победи обаче така и не предоставя.


Срещу събраните такси аферистът обещава да ви запознае с открития от "Национален съюз Анти-ЧСИ" уж законен начин да премахнете всички запори и вземания, направени срещу вас.


Юристи с дългогодишен опит споделиха, че бланковото възражение е изготвено меко казано неграмотно и няма никаква тежест в съда. Вместо да дават грешни пари на поредния изпечен лъжец, решил са припечелва от болките им, длъжниците следва да потърсят истински адвокат, който да ги представлява компетентно, тъй като такива дела реално могат да бъдат спечелени. В огромната част от случаите договорите за кредити са изпълнени с незаконни клаузи и измислени такси извън дължимата сума. Ето защо при завеждане на дело от добросъвестен адвокат, кредитът и лихвите наистина могат да паднат в съда.


Но не такава е целта на Капитана.


Истинското име на пенсионираният военен с ниския чин капитан е Ивайло Илиев, който след промените захванал бизнес, но скоропостижно фалирал, набълбукан с необезпечени кредити. Познатите му разказват, че личните несгоди отключили у него нездрава фиксация, която той ловко трансформирал в безскрупулно печалбарство на гърба на изтерзания български народ. Запознати с житие-битието му свидетелстват за агресивния му нрав, невъздържаност и избухливост. Често ходел запасан с пистолет и всявал страх у хората. Откакто е намерил начин да скубе и дере жертвите на лихвари, Капитана се бил замогнал повече от прилично. Дори е отворил лъскави офиси във всеки областен град, които се финансират с парите на жертвите на ЧСИ, отбелязват препатили.

Източник: crimesbg.com, Уикенд



Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.