Хиляди майки, родили в АГ „Шейново“ се усъмниха, че децата им може да са разменени и…

https://crimes.bg/vodeshha-tema/hilyadi-mayki-rodili-v-ag-sheynovo-se-usamniha-che-decata-im-mozhe-da-sa-razmeneni-i/27126 Crimes.bg
Хиляди майки, родили в АГ „Шейново“ се усъмниха, че децата им може да са разменени и…

Тези дни в столичната АГ болница „Шейново“ се разигра сценарий, достоен за турска сапунка.


И ако доскоро у нас всеки си мислеше, че това няма как да се случи, то към днешна дата редица майки тръпнат, притеснени от това, че рожбите им могат да се озоват по грешка в чужд дом и при чужди родители.


Според неофициално потвърдена информация след тази случка редица млади родители са пожелали да си направят ДНК тестове. Преобладават жените, родили децата си в „Шейново“.

Неофициална статистика гласи, че в мегаполисите на всеки 10 000 раждания се случва да бъдат разменени три новородени.


Въпреки ниската раждаемост и минималният шанс това да се случи у нас, то все пак се случи. Със случая на Севда Михайлова и другата родилка, са се заели прокуратурата, здравните власти и социалните. За момента родилката не желае да става публично известна. Очевидно в суматохата покрай изписването на двете жени, никой не се е сетил да свери номерата на гривните.


Едната от майките се усъмнила в нередността, след като се загледала в лицето на детето си и установила, че не прилича на нито един от двамата.

След като сигнализирала в болницата и била извършена вътрешна проверка станало ясно, че номерът на гривната, поставена при раждането на детето не съответства с този на майката. Въпреки това обаче родилката е била изписана.


Севда Михайлова останала шокирана, когато в дома й отишла акушерката и й разказала какво се е случило. Много се разстроила – откакто научила истината не може нито да спи, нито да се храни, нищо не я вълнува. Мисли единствено за случилото се. Тя и семейството й нямат търпение истината да излезе наяве и да стане ясно кое е тяхното бебе.


И на двете семейства им предстои сложна юридическа процедура.

Това далеч не е първият подобен случай у нас. Предпоследният такъв е от пролетта на 2013 г. в болницата в Горна Оряховица. Във Варна пък само преди няколко месеца се случила подобна изцепка – дали бяло бебе със сини очи и рижава коса на ромско семейство и обратно – бебе с шоколадов тен на бели родители. Ромското семейство първо се усъмнило, че „чавето“ не е тяхно и го върнали в болницата, а там акушерките по датата на изписване бързо оправили грешката.


Разбира се такива грешки са се случвали по време на соца, а немалко от тях нарочно – давали здраво дете от други родители на партийни величия, на които се е родило недъгаво. Или пък чуждо момиче на заможно семейство, в което вече имат момче или обратно.

Ако някоя жена родяла хубаво дете, то веднага било намествано в „правилното семейство“, а на нея било съобщавано, че бебето е починало.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.