Горещи подробности за екшъна в Бургас

https://crimes.bg/vodeshha-tema/goreshti-podrobnosti-za-ekshana-v-burgas/28249 Crimes.bg
Горещи подробности за екшъна в Бургас

Директорът на ОДМВР Бургас излезе с информация по снощната гонка, при която бяха ранени двама полицаи и задържани двамата бегълци. Според него случаят е можел да бъде по-опасен и да са засегнати още хора и имущество предвид, че бегълците са били дрогирани.




Той излезе с подробности, че блъснатият му колега е със счупена ръка и е под домашно лечение, а простреляният полицай е възможно да е пострадал от рикошет на сачми при стрелбата по автомобила-беглец, като остава под лекарско наблюдение.


 


Ст. комисар Калоянов коментира, че след като блъскат заградилите пътя полицейски коли и побягват е организирано ново заградително мероприятие, при което е използвана лента с шипове. Именно тя спира колата, като й пука гумите, губи управление и се блъска в бордюр.


Веднага след това двамата от колата побягват, като шофьорът е заловен малко след това, а спътникът му е успял да се добере до блок в близост и да се качи на високите етажи в опит да се скрие. Там го задържат и полицаите и го отвеждат в близкото районно.


 


Прокуратурата вече е подготвила работните обвинения на задържаните, като ще бъдат внесени в съда, също предстои и искане за постоянното им задържане.


Те са известни на органите на реда с криминални регистрации и осъждания.


 


Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.