Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за трагедията в Мъглиж: Психолози помагат на работниците от завода

https://crimes.bg/vodeshha-tema/glavniyat-sekretar-na-mvr-svetlozar-lazarov-za-tragediyata-v-maglizh-psiholozi-pomagat-na-rabotnicite-ot-zavoda/37199 Crimes.bg
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за трагедията в Мъглиж: Психолози помагат на работниците от завода

Днес към 15.30 часа , в близост до мястото на инцидента, възникнал в района на производствената база в Мъглиж, Светлозар Лазаров – главен секретар на МВР и инж. Николай Николов – директор на ГДПБЗН, даде кратко изявление по първоначално събраните данни за трагичния  случай.Той заяви,че Националната следствена служба поема разследването за взрива в Мъглиж.Напомняме че, сигнал за взрив в цех за изработване на пиротехнически изделия бе получен в  11.27 часа на тел. 112 и на мястото веднага бяха изпратени екипи на пожарната и полицията.Районът е обезопасен и работниците са евакуирани. Те са отведени в Казанлък и с тях работят психолози. По последна информация става дума за 1 загинал и трима ранени, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който пристигна в Мъглиж заедно с  директора на ГДПБЗН инж. Николай Николов.По първоначални данни,най- вероятно става дума за грешка в техническия процес, но като цяло причината ще стане ясна след  приключване на разследването и и са налице резултатите от назначените експертизи, допълни Лазаров.Окръжният прокурор Дичо Атанасов съобщи, че разследването ще се води от следовател от Националната следствена служба . Екипи от НСлС са изпратени на място в Мъглиж . Разследването е под наблюдението на Окръжна прокуратура – Стара  Загора.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.