Дрогираният мераклия за депутат загази много здраво

https://crimes.bg/vodeshha-tema/drogiraniyat-merakliya-za-deputat-zagazi-mnogo-zdravo/27595 Crimes.bg
Дрогираният мераклия за депутат загази много здраво

Дрогираният мераклия за народен представител загази много здраво.


Става въпрос за кандидата за депутат от Сливен – В.Г., който бе заловен на 2 септември да управлява автомобил след употреба на наркотично вещество, което е високорисково, разкриха служителите на реда. Освен, че е управлявал след употребата на метамфетамин, автомобилът на В.Г. е бил с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство.


Заради тази му изцепка, Централната избирателна комисия сне имунитета му за народен представител от Сливен. Мотивирано искане за привличането му като обвиняем по досъдебно производство е постъпило в ЦИК от главния прокурор Иван Гешев.

Комисията е дала разрешение В.Г. да бъде привлечен като обвиняем по досъдебно производство в СГП.


Преди да се стигне до тук, са извършени разпити на свидетели и е била изготвена съдебно-химико-токсикологична (токсикохимична) експертиза.

Проведени са и редица други действия по разследването, като са приложени и писмени доказателствени материали.


Наблюдаващият прокурор е отбелязал в предложението, че са събрани нужните доказателства и те са абсолютно достатъчни В.Г. да бъде привлечен в качеството си на обвиняем по два члена от Наказателния кодекс.


Предвид факта, че като кандидат-депутат В.Г. е с имунитет, е било нужно Централната избирателна комисия да даде разрешение той да бъде привлечен в качеството му на обвиняем. След даденото разрешение от ЦИК, дрогираният мераклия за народен представител ще се изправи пред съда.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.