До КПКОНПИ: Кметът на Созопол Тихомир Янакиев си купи кораб! Откъде са парите? (ПЪРВА ЧАСТ)

Кметът се е сдобил и с корабче за 100 бона

https://crimes.bg/vodeshha-tema/do-kpkonpi-kmetat-na-sozopol-tihomir-yanakiev-si-kupi-korab-otkade-sa-parite-parva-chast-3/118725 Crimes.bg
До КПКОНПИ: Кметът на Созопол Тихомир Янакиев си купи кораб! Откъде са парите? (ПЪРВА ЧАСТ)

Кметът се е сдобил и с корабче за 100 бона

Тихомир Янакиев, кметът на Созопол не спира да показва разкошния си начин на живот, който изглежда е трудно да се поддържа само със заплатата на кмет.

Янакиев, който стана кмет на общината след победа на изборите като кандидат на БСП през 2019-та година, е изградил огромна механа в село Росен. Въпреки че тази сграда е се води като собственост на работник в строителството, местните жители знаят, че тя принадлежи именно на градоначалника.

Освен това, изглежда, че със заплатата си от 2000 лева, Янакиев е успял да направи основен ремонт на имота.

Най-големият въпрос, обаче остава как кметът на Созопол е закупил кораба "Магелан" за над 100 000 лева, който използва за разходка на туристи. Според местен източник, е наложително Антикорупционната комисия да провери произхода на средствата, с които е бил придобит плавателният съд.

Освен това, въпреки наличието на общински репатрак, се твърди, че кметът на Созопол и шефът на транспорта в общината са наели частен "паяк" и през края на сезона са получавали значителни суми пари от него.

За да усили финансовите си потоци, кметът е отдал ценни земи до къмпинг "Златна рибка" и къмпинг "Градина" за паркинги, вместо да ги експлоатира от самата община и да постъпват средства в бюджета.

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.