Денков за фирмите около управляващите, спечелили проекти за милиони: Не можем да им забраним

https://crimes.bg/vodeshha-tema/denkov-za-firmite-okolo-upravlyavashtite-spechelili-proekti-za-milioni-ne-mozhem-da-im-zabranim-3/115794 Crimes.bg
Денков за фирмите около управляващите, спечелили проекти за милиони: Не можем да им забраним

Премиерът Николай Денков коментира новината, че фирми, свързани с управляващите са сред спечелилите милиони по проекти от Плана за възстановяване.

 

Проверка установи, че поне три от печелившите дружества са свързани с "Продължаваме промяната" – една от партиите от управляващата коалиция. Вчера Министерството на иновациите и растежа вчера изпратиха разяснение за програмата, включително списък с европейските експерти-оценители. В него има и българи, чиито имена са публично достъпни. 

 

Мнението на Денков

Тези проекти, които получиха финансиране, са оценявани на европейско ниво, при участие на европейски конкурси с европейски независими оценители", каза днес пред журналисти в парламента премиерът.

"Не става въпрос морално или неморално е, спазени са всички правила. Те са оценявани от различни институции, няма как да забраним на всеки, който е имал някакви контакти с един или друг да участва в конкурси", каза още Денков.

Източник: actualno.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.