ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: ОСТАВКАТА НА ГЕН. АТАНАС АТАНАСОВ Е ПРИБЪРЗАНА, ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ НАЧЕЛО НА КОМИСИЯТА. НЕ Е СЕГА МОМЕНТЪТ ЗА ПРОМЕНИ В СЛУЖБИТЕ

https://crimes.bg/vodeshha-tema/delyan-peevski-ostavkata-na-gen-atanas-atanasov-e-pribarzana-tryabva-da-ostane-nachelo-na-komisiyata-ne-e-sega-momentat-za-promeni-v-sluzhbite-3/116917 Crimes.bg
ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: ОСТАВКАТА НА ГЕН. АТАНАС АТАНАСОВ Е ПРИБЪРЗАНА, ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ НАЧЕЛО НА КОМИСИЯТА. НЕ Е СЕГА МОМЕНТЪТ ЗА ПРОМЕНИ В СЛУЖБИТЕ

Оставката на Атанас Атанасов като председател на парламентарната Комисия за контрол над службите е прибързано действие. Това коментира народният представител от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента. Според него Атанасов трябва да остане председател на комисията.

Попитан дали трябва да има сливане на службите, Пеевски отговори: „Нека да се обмислят нещата, виждате, че за момента няма съгласие по темата”.

Проект не сме виждали. Принципно бяхме казали „Да” на неговото предложение за обединение на службите. Нека огледаме нещата, има време за това. В момента при съседа има война, не е времето за тези промени, заяви още Пеевски. И подчерта: „Трябва да се изчака да се успокои обстановката. Структурни размествания на службите сега могат да объркат много неща. Те работят. Да, може би може да се надгради, но нека се помисли. Промени, сливания – след като войната приключи”.

На въпрос трябва ли да има проверка за машинното гласуване Делян Пеевски отговори: „Твърдо да, подкрепяме комисията”.

По повод внесените в парламента подписи за референдум за оставане на Трети март като национален празник, народният представител от ДПС коментира: „Нека да се запознаем, ще го обсъдим. Нека да приемем на първо четене на 6 октомври промените в Конституцията. Имаме достатъчно време преди второто четене – два месеца, да го обсъждаме и да вземем решение”.

Попитан имало ли е ДПС някаква роля при преговорите със земеделския сектор, Делян Пеевски отговори: „Ние следяхме нещата, разговаряхме и с правителството и се надявахме да има решение. Към това ги призовавахме”.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.