Честен мултимилионер подкрепя финансово партията на Митева и Каримански

Бизнесменът Юлиан Софрониев четка имиджа на „Заедно“ с честно изкараните си милиони в банката

https://crimes.bg/vodeshha-tema/chesten-multimilioner-podkrepya-finansovo-partiyata-na-miteva-i-karimanski/53830 Crimes.bg
Честен мултимилионер подкрепя финансово партията на Митева и Каримански

Бизнесменът Юлиан Софрониев четка имиджа на „Заедно“ с честно изкараните си милиони в банката

Зад новата формация на отлюспилите се от ИТН – Ива Митева и Любомир Карамански, стои мултимилионер с компания с филиали в Испания.

 

Обещаващ многомилионен гръб в лицето на бизнесмена Юлиан Софрониев си е създала партия „Заедно“, създадена да отлее гласове от Слави Трифонов. Той се води експерт и говорител на формацията. Само една от компаниите му е на стойност 6 млн. лева, а останалите му фирми също жънат високи финансови успехи за миналата година, което личи и по отчетите им.

 

В продължение на повече от 25 години, Софрониев се занимава с бизнес в застраховането и сигурността, продавайки системи – терминали за самостоятелно настаняване в хотели. Компанията му вече обслужва едни от най-елитните курорти в Испания и Гърция, но въпреки натрупаната банкова сметка, едва ли партия „Заедно“ ще успее да докара желаните проценти до изборите. Дори най-смелите прогнози не дават повече от 0.8% на новата формация.

 

Софрониев пък предпочита да стои в сянка и не коментира нито съдебната реформа, нито главния прокурор Иван Гешев, нито пък обичания от самите Митева и Каримански „македонски проблем“, който им бе приоритет, докато бяха питомци на Слави и Тошко Йорданов.

 

Софрониев

Всички по предизборните щабове коментират новата звезда Юлиан Софрониев, след като се заговори, че „Заедно“ е креатура на братята милионери Димитър и Красимир Илиеви – собственици на дискотеката-ковчег „Индиго“, погубила 7 деца през 2001 г. Двамата братя се прочуха като създатели на новата партия, подкокоросвани уж от президента Румен Радев. Всъщност Радев няма нищо общо с партията, но не така стоят нещата с Димитър Илиев. Единият от братята е председател на партията „Сбор“, която се е пришила в коалиция със „Заедно“.

 

За да не бъдат обвинявани във финансиране от дискотечните босове и за да преминат на светло, Митева и Каримански решили да извадят под прожекторите почтения и успешен бизнесмен Софрониев. Банковата му сметка може да съперничи с тези, с които Росен Плевнелиев се засили към властта. Софрониев обаче не коментира дали дарява лепта от милионите си за „своята партия“. Бизнесменът е сдържан и пред медиите говори само за работата, която държавата трябва да свърши в полза на бизнеса у нас и е открито против „зелената сделка“.

 

И докато „Заедно“ се бори за отхвърляне на червените линии в политиката и диалогизъм с всички формации, симпатизантите на Трифонов се присмиват отстрани на парадоксалното поведение на бившите си съпартийци. Те отсега твърдят, че са готови за диалог и коалиции, не само с всички партии, а най-вече с ИТН.

„До онзи ден бяха при Слави и работеха заедно, уж всичко бе наред, а сега го напуснаха. Защо? За да се съберат обратно с него след изборите! Това е същинска комедия!“, възмущават се верните симпатизанти на Дългия.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.