Антон Хекимян: 6 нови училища и 37 нови детски градини ще изградим за софиянци

На среща в район “Илинден” кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС се ангажира да работи за по-високи заплати на помощния персонал в детските градини

https://crimes.bg/vodeshha-tema/anton-hekimyan-6-novi-uchilishta-i-37-novi-detski-gradini-shte-izgradim-za-sofiyanci-3/118221 Crimes.bg
Антон Хекимян: 6 нови училища и 37 нови детски градини ще изградим за софиянци

На среща в район “Илинден” кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС се ангажира да работи за по-високи заплати на помощния персонал в детските градини

6 нови училища и 37 нови сгради за детски градини да отворят врати в София в следващите четири години. Тази амбициозна визия за развитието на столицата сподели Антон Хекимян на среща с директори и учители от училищата и детските градини в район “Илинден”. Заедно с него да приветстват просветните работници бяха дошли кандидатът за общински съветник и настоящ председател на постоянната комисия за децата, младежта и спорта в СОС Татяна Георгиева и кмета на района Иван Божилов.

 

“Ангажирам се, съвместно с МОН, да работим за увеличаване на заплатите на помощния персонал в детските градини в София. За да осигурим работата на детските градини и достатъчно добре подготвен и мотивиран персонал, това е задължително условие”, увери кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС.

 

 

Изграждането на  6 нови училища и довършване проектите за още 11 обекта на образователната инфраструктура е сред основните му приоритети, изтъкна той. Това, по думите му, е особено належащо в кварталите с много млади семейства и в южните квартали, и е единствената мярка, с която ще се гарантира поетапното преминаване на повече училища към едносменен режим на обучение.

 

 

 

“Ще продължим и програмата за основни ремонти и енергийна ефективност на училищата и детските градини. За развитието на детско-юношеския спорт ще продължим строителството на спортни игрища и физкултурни салони. Планираме изграждането на 6 нови спортни зали в дворовете на училища”, коментира Хекимян.

 

 

До 4 години плановете му включват осигуряване на места за всички деца от 3 до 6 годишна възраст в детските градини. “Това е ясна и постижима цел, която ще изпълним с изграждането на 37 нови сгради на детски градини. Ще продължим с разкриването на нови яслени групи и самостоятелни ясли за децата най-малките деца, при които е основният недостиг”, заяви пред хората на район “Илинден” кандидатът на ГЕРБ-СДС.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.