Алина Дуарте: Проф. Юлиан Вучков може би си отиде от лекарска грешка

https://crimes.bg/vodeshha-tema/alina-duarte-prof-yulian-vuchkov-mozhe-bi-si-otide-ot-lekarska-greshka/27635 Crimes.bg
Алина Дуарте: Проф. Юлиан Вучков може би си отиде от лекарска грешка

На 22 септември се навършиха 3 години от кончината на проф. Юлиан Вучков, който издъхна внезапно, след като бе покосен от масивен инфаркт.


Легендарният театрален и кинокритик и тв водещ правеше политиците на салата в култовото си предаване „Времена и нрави“. Именно тях той смяташе за виновни за положението, в което се намира страната ни.


Проф. Юлиан Вучков не спираше да работи макар и с леко разклатено здраве. Няколко дни, преди да си отиде от този свят, предал и последната си книга за печат, която бе издадена непосредствено след смъртта му в няколко тираж.


Малцина обаче са наясно с факта, че двама души се грижели за него, преди да си отиде от този свят – риалити звездата Алина Дуарте и сиракът Виктор, който всеки ден го извеждал на разходка и поддържал във форма духа му с весели разговори.


Професорът и Алина се запознали преди 5 години. Свързал ги Мартин Карбовски. Постепенно станали близки и започнали да се чуват всеки ден по телефона, и да се виждат.

Тя пък го запознала със сирака Виктор, който живеел в негово помещение и така той станал асистент на проф. Вучков.


Споделя, че професорът бил атеист, а тя е много набожна. Карал й се, че не гледа предаванията му. Веднъж се скарали толкова здраво на тема религия, че не си говорили близо месец.

След това на професора му се разминало и й звъннал. Общото помежду им било, че и двамата не искали да имат деца, тъй като хлапетата се формират от обществото и не е сигурно накъде ще тръгнат, колкото и възпитани да са и колкото и грижи да получават.


Проф. Юлиан Вучков така и не успял да прежали любимата си Дианка и често път плачел за нея. Разказвал, че се влюбил за пръв път на 70 години и че тя била жената на живота му.

В последните си дни професорът станал леко раздразнителен и започнал да се запасява с лекарства. Тежките чувства го налягали предимно вечер и тогава говорел по телефона с приятелите си.


Алина се чула с професора часове, преди да издъхне. Тогава й споделил, че е припаднал и се чувства зле. Към 21 ч. Виктор, който същевременно бил отишъл в дома на професора и отключил на медиците, й се обадил и споделил, че е дочул притеснителен лекарски разговор, засягащ състоянието му. От това, което подочул, станало ясно, че са му дали нещо, което не е трябвало да му дават.


Алина е категорична, че никога няма да се разбере истината дали проф. Юлиан Вучков си е отишъл от тромб, инфаркт или пък лекарска грешка.

Спомня си, че на опелото му ковчегът бил отворен и тя го прегърнала, хванала го за ръката и му казала: „Всичко свърши!“, имайки предвид физическата болка. Всички я гледали с пренебрежение, защото не знаели коя е. Тя никога не е търсила слава, парадирайки с това, че е жената, която се е грижила за професора.

Източник: Уикенд


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.