5-ма са защитените свидетели по делото за подкупни катаджии в Пазарджик

https://crimes.bg/vodeshha-tema/5-ma-sa-zashtitenite-svideteli-po-deloto-za-podkupni-katadzhii-v-pazardzhik/35646 Crimes.bg
5-ма са защитените свидетели по делото за подкупни катаджии в Пазарджик

Петима са защитените свидетели по делото срещу 12-те катаджии от Пазарджик, съобщи прокурорът по делото Георги Мойсев. Бившите полицаи са дадени на съд за вземане на подкупи.Делото, наричано "Палките", се гледа в Специализирания наказателен съд. Първото заседание обаче се провали заради неявяването на адвоката на двама от подсъдимите. От прокуратурата съобщават, че ако на 22 октомври всички защитници се съберат, делото трябва да започне.Според обвинението ръководител на групата е Стоян Илиев, а останалите полицаи са просто изпълнители. 2-ма от задържаните не са работили в схемата с колегите си, но са обвинени по делото, защото са действали на същия принцип.Обвиняемите са действали от септември 2010 до май 2011-та в района от разклона за с. Калугерово на магистрала „Тракия“ до преди Пловдив – около 40 км. По това трасе корумпираните ченгета са спирали коли за превишена скорост или други нарушени и вземали от шофьорите подкупи от 20 до 50 лева, за да не пишат актове.Сумата често зависела от това колко скъпа е спряната кола. След това полицаите манипулирали радарите и изтривали доказателствата за нарушението. Според материалите по делото корумпираните ченгета крили рушветите в дръжките на стоп палките си, които били срязани на две и модифицирани чрез винтове, за да се затварят.По делото са извикани общо 54 свидетели, като сред тях има шофьори, давали подкупи, и служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, които са разследвали престъплението.Пътните полицаи от Пловдив и Пазарджик бяха задържани  преди 2 години при специална акция на служители на дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР по обвинения за взимане на подкупи от шофьори на магистрала “Тракия”. Първоначално излезе информация, че арестуваните са 10-ма пътни полицаи. Според последната информация съдени ще бъдат 12 души. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.