11 полицаи на съд за подкупи след вътрешно разследване в Пазарджик и Пловдив

https://crimes.bg/vodeshha-tema/11-policai-na-sad-za-podkupi-sled-vatreshno-razsledvane-v-pazardzhik-i-plovdiv/35554 Crimes.bg
11 полицаи на съд за подкупи след вътрешно разследване в Пазарджик и Пловдив

11 вече бивши полицаи, заловени при операция "Палките", се изправят пред Софийски градски съд на 10 септември по обвинения, че са взимали подкупи.Преди 2 години - юни 2011 г.  пътни полицаи от Пловдив и Пазарджик са задържани от служители на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР по обвинения за взимане на подкупи от шофьори на магистрала "Тракия".Полицаите спирали шофьори за превишена скорост и за други нарушения, но не им съставяли актове, а взимали 20 до 50 лв. на ръка подкупи. След това катаджиите манипулирали радара, за да не остане в паметта му нарушенията. По този начин си докарвали на смяна до 1000 лв.По делото са обвинени 8 бивши униформени от Пазарджик и 3-ма от Пловдив. Призовани са 544 свидетели, сред които 4-ма със скрита самоличност, 1 анонимен и служител на МВР, който е действал под прикритие.По делото ще бъдат  приложени и СРС-та, чрез които полицаите са били разкрити.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.