Тийнейджър отпи глътка от коктейл и издъхна

https://crimes.bg/po-sveta/tiyneydzhar-otpi-glatka-ot-kokteyl-i-izdahna/27779 Crimes.bg
Тийнейджър отпи глътка от коктейл и издъхна

Страшна трагедия се разигра в един от най-популярните курорти в световен мащаб.


Тийнейджър от Острова е бил на почивка с приятели в Испания. Почивката им обаче се превърнала за миг в най-голямото изпитание за голяма част от тях и смърт за тийнейджъра.


Става въпрос за само една глътка, която тийнейджърът отпил от коктейл. Той обаче получил тежка алергична реакция, която коствала живота му.


Трагедията се разиграла на 8 юли 2022 в популярния курорт в Испания Коста дел Сол, но за нея бива съобщено едва сега.

18-годишният Шив Мистри се забавлявал, заедно с приятелите си на плажа. Един от дните, той си поръчал традиционния карибски алкохолен коктейл, наречен "Пина колада".

Британецът отпил само глътка от коктейла и изпаднал в анафилактичен шок. Повиканият на място екип на Спешна помощ не могъл да върне тийнейджъра обратно към живота и той издъхнал.


По-късно станало ясно, че вместо кокосова сметана към въпросния коктейл биво добавено мляко, а младежът имал тежка алергия към млечни продукти още от ранна детска възраст.

Интересен факт е, че тийнейджърът заминал за Испания заедно с приятели, за да отпразнува вземането на изпитите и приема му в Медицински колеж в университета в Кеймбридж.

Източник: pochivka.blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.