Службите на крак, атентаторът от Истанбул избягал в България

https://crimes.bg/po-sveta/sluzhbite-na-krak-atentatorat-ot-istanbul-izbyagal-v-balgariya/27362 Crimes.bg
Службите на крак, атентаторът от Истанбул избягал в България

Турските служби и Интерпол издирват мъжа, виновен за експлозията в Истанбул у нас. Властите в Анкара са изпратили сигнал, че атентаторът, заподозрян за смъртоносната експлозия в Истанбул, при която загинаха 8 души, а 81 бяха ранени, е избягал в България и се е укрил при лица, поддържащи контакти с международни терористични звена.


Интерпол е отправил предупреждение във връзка със заподозрения, изпратени са снимки и самоличността му, за да бъдат информирани съседните страни, включително България, и бъде арестуван.


Родните служби са се включили в оперативно издирвателните мероприятия и работят денонощно, потвърдиха източници от МВР и ДАНС. Очакват се масирани проверки по адреси и претърсване на частни домове, офиси и места за настаняване.


Преди ден полицията в Истанбул съобщи, че е задържала 46 души във връзка с нападението, включително сирийката, идентифицирана като Ахлам Албашир, за която се смята, че е поставила взривното устройство.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.